Organizatorii turneului de tenis pe iarbă de la Wimbledon pregătesc măsuri ferme împotriva jucătorilor care nu respectă copiii de mingi şi vor discuta această temă cu reprezentanţii circuitelor ATP şi WTA, a anunţat miercuri Mick Desmond, director comercial al Grand Slam-ului londonez, informeazăAgerpres.

Wimbledon 2018Foto: wimbledon.com

Subiectul a captat atenţia lumii tenisului după ce săptămâna trecută, spaniolul Fernando Verdasco a fost criticat de media pentru că a certat un copil de mingi, care nu i-a adus suficient de repede prosopul la turneul de la Shenzhen.

Arina Sabalenka a atras şi ea critici după ce la Beijing, săptămâna trecută, a fluturat o sticlă goală în direcţia unui copil de mingi, înainte de a o arunca pe jos.

Roger Federer, copil de mingi în copilăria sa, a declarat marţi că jucătorii trebuie să arate respect faţă de copii, care sunt voluntari la turneul de la Wimbledon.

Desmond a declarat cu prilejul summitului Leaders Sport Business de la Londra că la Wimbledon se aşteaptă un respect mutual pentru oricine are un rol la turneu, de la jucători la echipa de curăţenie.

''Vom vorbi cu ATP şi WTA în privinţa conduitei. Există un cod al eticii la Wimbledon. Cred că aici există un mai mare respect pentru că este un sentiment că jucătorii ştiu ce se aşteaptă de la ei. Iar la Wimbledon nu ne va fi teamă să dăm amenzi, indiferent de jucător'', a spus Desmond.

Oficialul britanic nu vede cu ochi buni introducerea pe teren a unor suporturi pentru prosoape: ''Niciodată să nu spui niciodată. Dar cred că are sens când vrem să păstrăm ritmul meciului, aşa că e bine ca jucătorii să beneficieze de acest serviciu. Dar trebuie să existe respect reciproc între cele două părţi''.