VIDEO Spania a spus adio sopranei Montserrat Caballe la Barcelona - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 0,7377luni 21 oct 2019

VIDEO Spania a spus adio sopranei Montserrat Caballe la Barcelona

de N.O. Luni, 8 octombrie 2018, 16:48
- a A+
Imagine
Spania a spus luni adio divei operei Montserrat Caballe, care a murit sâmbătă la 85 de ani , în cadrul unei înmormântări la Barcelona, în prezența muzicianului Jordi Savall, a tenorului Jose Carreras și a șefului guvernului spaniol, relatează AFP.La cererea sopranei spaniole - supranumită La superba - ceremonia a fost una privată, în intimitatea funeraliilor din orașul său natal, unde au fost cântate arii pe care aceasta le-a interpretat.
Văduvul său, fostul tenor Bernabe Marti, fiica sa, soprana Montserrat Marti, dar și celelalte rude, au fost însoțiți de soția fostului rege al Spaniei Juan Carlos, Sofia a Greciei, cât și de șeful guvernului socialist, Pedro Sanchez, și de președintele separatist al Cataloniei, Quim Torra.

"Pentru mine, Montserrat a fost cea mai importantă soprană a secolului XX, dacă cineva ar fi putut să o ajungă, a fost Maria Callas", a declarat Jose Carreras, la 71 de ani.

Montserrat Caballe a avut plăcerea de a înregistra un album și cu Freddie Mercury, dar și să interpreteze magnifica melodie "Hijo de la luna" a formației spaniole pop rock Mecano.

Provenită dintr-o familie modestă care a trăit evacuările de după războiul civil, Caballe a fost îngropată lângă părinții săi în cimitirul din Sant Andreu, un cartier popular din nordul Barcelonei.
"Provenea dintr-o familie foarte săracă și, în ciuda acestui lucru, ea a reușit să triumfe", a spus Jose Espin.

"Era o mare cântăreață și o persoană măreață, mereu fericită, cu un zâmbet", a spus Manuel Sanchez Rodriguez.

Și cântărețul italian Al Bano a fost prezent la ceremonie.

1511 afisari


O forta a naturii muzicale!
Alfabetix [utilizator], Marţi, 9 octombrie 2018, 9:16
0/0
Anul acesta a fost trist, au disparut voci extraordinare: Aretha Franklin, Montserrat Caballe si Charles Aznavour...
comenteaza
Cookie Settings