UPDATE Kelemen Hunor anunță că Guvernul a abrogat articolul din ordonanța care a dus la demisia ministrului Educației. Guvernul confirmă decizia - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1289joi 22 oct 2020

UPDATE Kelemen Hunor anunță că Guvernul a abrogat articolul din ordonanța care a dus la demisia ministrului Educației. Guvernul confirmă decizia

de C.D., C.P. Joi, 27 septembrie 2018, 16:56
- a A+
Imagine
​​Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat pe Facebook că Guvernul a abrogat, în ședința de astăzi, articolul privind predarea limbii române la clasele maghiare din ordonanța care a dus la demisia ministrului Educației, Valentin Popa.


"Am reușit! La cererea noastră, Guvernul a abrogat articolul din ordonanța din august, care discrimina elevii din clasele maghiare. Din nou, profesorii maghiari predau limba română!", a scris Kelemen, pe Facebook.

Ulterior, Guvernul a confirmat prin purtătorul de cuvânt, Nelu Barbu, abrogarea articolului din ordonanța privind predarea limbii române la clasele maghiare primare. Practic s-a revenit la situația de dinainte. Limba română la clasele din învățământul primar cu predare în limba maghiară va fi predată de învățători.


Articolul din ordonanța 9, adoptată la finalul lui august, prevedea că "în învățământul primar, la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, orele de Limba și literatura română prevăzute în planurile de învățământ sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate".

În urma acestei modificări, UDMR a cerut remanierea ministrului Educației și a suspendat protocolul cu PSD până nu se renunță la prevederea sus-menționată.

După o discuție cu Liviu Dragnea, ministrul Educației, Valentin Popa, a demisionat, susținând că nu a fost de acord cu modificarea cerută de UDMR.4823 de afisariAfara cu UDMR din Parlamentul Romaniei !
KTerinca [utilizator], Joi, 27 septembrie 2018, 17:09
+23/27
Avem o singura sansa sa facem asta,
Romanii sa mearga masiv la vot, astfel incat sa nu mai intre in Parlament aceasta formatiune toxica pentru natia romana.
Asta ar fi un obiectiv major pentru romani.
Prea fac jocurile in Romania ultimilor 29 de ani, iar noi le-am acceptat prea multe.
Afara cu UDMR din Parlamentul Romaniei !
Dragnea face blaturi cu UDMR
-PuieMSD- [utilizator], Joi, 27 septembrie 2018, 17:59
+22/22
vanzand tara la unguri ca sa scape de puscarie el si cu fi-su.
Istoria cunoaste doar finaluri nasoale in asemenea cazuri.
inca 33 de comentarii comenteaza