​Alergătorii care au concurat anul acesta la maratonul de la Londra au strâns 63,7 milioane de lire sterline (84,21 milioane dolari) în scopuri caritabile şi au stabilit astfel un nou record mondial pentru un eveniment de strângere de fonduri de o zi, pentru al 12-lea an consecutiv, transmite Reuters, citat deAgerpres.

MaratonFoto: Virgin Money London Marathon

Organizatorii au precizat că noul record a însemnat un plus de două milioane de lire faţă de cât s-a strâns în 2017 - 61,5 milioane lire.

Totalul fondurilor de când Virgin Money a preluat postura de sponsor principal al cursei de 42,195 km, în 2010, a ajuns la peste 500 de milioane de lire.

''Salutăm fiecare alergător care a contribuit la acest uimitor record mondial de 63,7 milioane lire, o sumă incredibilă pentru o singură zi'', a declarat directorul de organizare Hugh Brasher.

Eliud Kipchoge, care a doborât recordul mondial la maraton la Berlin, în weekend-ul trecut, a câştigat titlul la maratonul londonez în aprilie, victoria la feminin revenind altei reprezentante a Kenyei, Vivian Cheruiyot. Nu mai puţin de 40.273 alergători au încheiat cursa.

Peste 400.000 de alergători s-au înscris pentru ediţia de anul viitor, depăşind astfel recordul mondial de înregistrări, deţinut de acest eveniment.