Ferrari va lansa 15 modele noi până în 2022, multe dintre ele hibride, iar în acel an va fi lansat și primul SUV al mărcii, ce va purta numele Purosangue. Mulți ani cei de la Ferrari au negat că va exista vreodată un SUV, dar piața s-a schimbat mult și mărci precum Rolls Royce și Bentley au prezentat SUV-uri ultra-scumpe.

Un service FerrariFoto: Ferrari

Ferrari nu folosește cuvântul SUV, ci numește modelul FUV (Ferrari utility vehicle). ”Detest să aud cuvântul SUV în aceeași propoziție cu Ferrari. Cele două nu se potrivesc”, spune Louis Camilleri, CEO Ferrari. El a spus că a fost sceptic când i s-a prezentat ideea, dar apoi după ce a văzut cum va arăta mașina, a devenit un entuziast al proiectului.

Regretatul Sergio Marchionne, fostul CEO Ferrari, promitea că SUV-ul mărcii italiene va fi cel mai rapid din piață. Modelul ar fi trebuit să fie prezentat mai repede, dar Camilleri a dus termenul cu doi ani mai departe, explicând faptul că mașina trebuie să fie perfectă, iar Ferrari are nevoie de mai mult timp.

Camilleri a mai spus că SUV-ul va fi scump, iar acest lucru va face ca volumele să nu fie foarte mari. În prezent Ferrari vinde cam 8.400 de mașini/an, iar pe viitor prețurile mașinilor mărcii vor crește. Vânzările mărcii au totalizat 3,4 miliarde euro anul trecut

Putem estima că SUV-ul Ferrari va costa peste 300.000 de euro. Și la acest preț va exista cerere, mai ales în China, Orientul Mijlociu și Rusia.

Sursa: Automotive News