Întrebarea la care trebuie să răspundă românii la referendumul pentru familia tradițională: Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament? - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

Întrebarea la care trebuie să răspundă românii la referendumul pentru familia tradițională: Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?

de C.D. Marţi, 18 septembrie 2018, 19:29
- a A+
Imagine
Românii care vor participa la referendumul pentru familia tradițională vor trebui să răspundă cu "da" sau "nu" la întrebarea "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", a decis, marți, Guvernul. Suma alocată de Guvern pentru referendum este de 163,7 milioane de lei.


Cabinetul Dăncilă a adoptat, în ședință extraordinară, o ordonanță pentru modificarea legii referendumului și hotărârile privind organizarea, bugetul și cheltuielile scrutinului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituției va fi "Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?", întrebare la care alegătorii trebuie să răspundă "da" sau "nu".

Potrivit modificării propuse pentru articolul 48 din Constituţie, "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

Imprimarea buletinelor de vot se va face de către Regia Autonomă "Monitorul Oficial", confecționarea ștampilelor cu mențiunea "Votat" va fi realizată de către Regia Autonomă "Monetăria Statului", iar confecţionarea timbrelor autocolante de către Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A.

Pentru efectuarea cheltuielilor necesare pentru buna organizare şi desfăşurare a referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei, se suplimentează bugetul Ministerului Afacerilor Interne, al Autorității Electorale Permanente, al Serviciului de Telecomunicații Speciale, al Ministerului Afacerilor Externe, precum și al Secretariatului General al Guvernului, pentru Institutul Național de Statistică din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2018. Suma alocată pentru organizarea referendumului este de 163,712 milioane de lei, se arată în comunicatul Guvernului.

La referendum, pentru alegătorii care se află în străinătate în ziua votării se vor organiza secţii de votare pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare, secţiile consulare (dacă acestea funcţionează în locaţii diferite) şi institutele culturale din străinătate.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe va putea organiza, cu acordul autorităţilor din ţara respectivă, secţii de votare şi în afara secţiilor de votare menționate.22992 de afisaripoate sunt paranoic
paranoid_android [utilizator], Marţi, 18 septembrie 2018, 19:53
+40/44
dar intrebarea de pe buletinul de vot nu mentioneaza la care lege adoptata de parlament se refera ?... ceea ce inseamna ca se poate aplica la orice legi de modificare a constitutiei adopate de parlament?
Intrebare de bun simt
arpi [utilizator], Marţi, 18 septembrie 2018, 20:22
+21/27
Se justifica aceasta suma cheltuita??? Asta era chiar prioritatea zero??/
inca 71 de comentarii comenteaza