Premierul ceh critică UE pentru sancționarea Ungariei și Poloniei. Oficialul spune că Cehia nu va primi nici măcar orfani refugiați: "De ce să-i primim? Avem și noi orfani aici" - Hotnews Mobile
1 € 4,7415 1 USD 4,2846joi 19 sep 2019

Premierul ceh critică UE pentru sancționarea Ungariei și Poloniei. Oficialul spune că Cehia nu va primi nici măcar orfani refugiați: "De ce să-i primim? Avem și noi orfani aici"

de DG Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 19:29
- a A+
Imagine
Premierul ceh Andrej Babis a declarat, într-un interviu pentru cotidianul Pravo, că țara sa nu va găzdui refugiați, nici măcar în cazuri umanitare, cum ar fi orfanii de război din Siria, transmite sâmbătă dpa, citată de Agerpres . El a criticat UE pentru demararea procedurii de sancționare a Poloniei și Ungariei."De ce să-i primim noi? Avem şi noi orfani aici în ţară pe care trebuie să-i pregătim pentru viaţă", a spus Babis.

Republica Cehă îşi demonstrează solidaritatea prin intermediul ajutoarelor financiare şi medicale livrate direct Siriei şi altor zone de criză, a explicat premierul Babis.

"Poziţia Cehiei este clară. Nu vom primi nici măcar un singur refugiat", a insistat politicianul ceh.

Babis a cerut tuturor ţărilor din Uniunea Europeană "să transmită un semnal clar" împotriva imigraţiei ilegale, trimiţând înapoi migranţii care ajung la ţărmurile europene la bordul unor ambarcaţiuni.

El a atacat şi decizia UE de a lansa un proces de sancţionare a Ungariei şi Poloniei. "Nu-mi place ideea că executivul european acţionează împotriva Poloniei sau a Ungariei. Cine ştie dacă nu cumva Republica Cehă s-ar putea confrunta cu o ameninţare asemănătoare într-o zi, din cauza ştirilor false?", a spus el.


3052 de afisari


Zi-i pe toți!
prec [utilizator], Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 21:03
+31/37
Iliescu, Roman, Constantinescu, Năstase....
dar refugiatii polonezi
deville2010 [utilizator], Sâmbătă, 15 septembrie 2018, 19:49
+18/50
primiti de altii cand tara lor era facuta zdrente de rusi si nazisti?O fi fost bine sa-i primeasca?
inca 64 de comentarii comenteaza
Cookie Settings