Rusia acuză Marea Britanie că folosește cazul Skripal pentru a-și atrage sprijinul partenerilor europeni - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

Rusia acuză Marea Britanie că folosește cazul Skripal pentru a-și atrage sprijinul partenerilor europeni

de N.O. Vineri, 14 septembrie 2018, 21:06
- a A+
Imagine
Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, a spus vineri că Marea Britanie folosește cazul otrăvirii fostului agent secret Serghei Skripal pentru a-și atrage sprijinul partenerilor europeni într-un moment în care Brexitul izolează Londra, relatează Reuters.Doi ruși care semănau cu bărbații acuzați de Marea Britanie că ar fi fost în spatele tentativei de ucidere a lui Skripal au spus joi că sunt turiști nevinovați care au călătorit la Londra pentru a se distra și au vizitat Salisbury pentru a vedea catedrala.

Marea Britanie a spus că interviul, care a apărut la televiziunea finanțată de stat RT, este o "insultă la adresa inteligenței publicului" și "un fals".

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului britanic Theresa May a declarat că interviul este "foarte ofensator".

Lavrov a reacționat în timpul vizitei sale la Berlin.

"Nu există fapte pe care să le putem aborda în mod semnificativ", a declarat el după întâlnirea cu ministrul german de externe Heiko Maas. "Este inutil să avem această discuție și am confirmat partenerilor noștri germani că nu vedem nicio dovadă".

"Principiul "marii probabilități" nu este adecvat în acest dosar, pe care colegii britanici îl folosesc pentru a-și atrage sprijinul partenerilor europeni împotriva Rusiei. Este legat de Brexit - de aceea Londra face asta", a adăugat el.

Lavrov a spus de asemenea că are îndoieli că dovezile aduce de Marea Britanie aliaților săi în dosar sunt convingătoare.


1129 de afisari


foarte bine
g01an [utilizator], Vineri, 14 septembrie 2018, 21:14
+1/1
fac foarte bine daca este asa. Brexitul este una si problemele de securitate sunt alte mancare de peste care se rezolva prin NATO, unde Marea Britanie si tarile membre UE au in continuare interese comune.
loool ce cherlait rusesc...
Dr.Mythnick [utilizator], Vineri, 14 septembrie 2018, 21:16
+1/1
iti dai seama ? ce magarie fac ... dar rusii ca omoara pe cine vor pe unde vor e ceva normal ?
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings