Un preot din judeţul Bacău, acuzat că ar fi agresat sexual cinci copii, a fost plasat sub control judiciar, vineri, în urma unei anchete pornite după ce o femeie din comuna Huruiești a depus plângere la Poliție, relatează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Bacău, Cătălina Crețu, a declarat corespondentului MEDIAFAX, că o femeie a depus plângere la Poliție spunând că fetița ei, în vârstă de 10 ani a fost agresată de un bărbat de 63 de ani.

"A fost întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat în vârstă de 63 de ani, sub acuzaţia de agresiune sexuală. O tânără în vârstă de 29 de ani, din comuna Huruieşti, a depus o plângere penală la

Poliţie în care a precizat că fiica ei, în vârstă de zece ani, ar fi fost agresată sexual de către suspect. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Podu Turcului au dispus instituirea măsurii controlului judiciar faţă de bărbatul în cauză, pentru o perioadă de 60 de zile", a spus Creţu.

Conform acesteia, bărbatul este cercetat pentru cinci astfel de infracţiuni, cu victime diferite.

Surse din cadrul anchetei susțin că bărbatul acuzat de agresiune sexuală este preot.

Contactaţi telefonic, reprezentanţii Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului au refuzat să comenteze situaţia.

"Nu cunosc lucrurile acestea. Nu cunosc situaţia aceasta. Îmi pare rău, dar nu vă pot da nicio informaţie", a spus protopopul Bacăului, preotul Costică Busuioc.