Autorul caricaturii Serenei Williams a primit amenințări cu moartea - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732vineri 18 oct 2019

Autorul caricaturii Serenei Williams a primit amenințări cu moartea

de Silviu Dumitru Vineri, 14 septembrie 2018, 14:32
- a A+
Imagine
Caricaturistul australian, Mark Knight, și-a închis conturile de socializare după ce el și familia sa au fost amenințați cu moartea pentru caricatura în care a surprins scandalul dintre Serena Williams și arbitrul de scaun Carlos Ramos din finala US Open.Mark Knight a declarat pentru 7News că fiica și soția sa au primit amenințări cu moartea din cauza desenului. Pentru a-și lua apărarea, australianul a afirmat că a vrut doar să surprindă starea Serenei din finala jucată împotriva lui Naomi Osaka și că nu este corect ca lucrarea sa să fie catalogată drept rasistă.

"Nu știu cum să desenez o persoană afro-americană fără să o fac să arate ca o persoană afro-americană. Serena e o persoană puternic construită", a spus Mark Knight.

Michael Miller, preşedintele News Corp., a afirmat că criticile aduse lui Knight "arată că lumea a devenit prea corectă politic", și a încercat să îi ia apărarea caricaturistului.

Herald Sun, publicația în care a fost publicat desenul, a răspuns criticilor printr-o primă pagină cu titlul "Bun venit în lumea corectitudinii politice". Pagina conține mai multe caricaturi realizate de Mark Knight și motivul pentru care acestea ar putea fi considerate ofensatoare.

Prima pagină a publicației Herald Sun:
S-ar putea să te intereseze și:

Un desenator australian este criticat dur pentru o caricatură în care a înfăţişat-o pe Serena Williams

Publicaţia australiană The Herald Sun nu consideră rasist desenul în care este caricaturizată Serena Williams


1961 de afisari


Nu se poate face caricatura unei persoane de cu-
Maniu [utilizator], Vineri, 14 septembrie 2018, 14:50
+15/15
loare? Aceasta e intrebarea. Caricatura e foarte buna si a ilustrat situatia.
Cand lucrurile scapa de sub control..
Muncitoru [utilizator], Vineri, 14 septembrie 2018, 14:53
+14/14
si ce ar trebui sa fie progresist si sa duca la imbunatatirea vietii noastre ca oameni se intoarce la acelasi tipar:daca nu esti ca noi trebuie sa fii omorat!

Nu conteaza ca e vorba doar de un joc si de o femeie isterica ''bad loser''.Si de o caricatura care surprinde foarte bine momentul.Si e amuzanta.A fost mult mai jenant sa urmaresti finala live...

Cred ca fiecare curent de idei trece prin faza extremismului.Si curentul PC se pare ca atins-o.
inca 6 comentarii comenteaza
Cookie Settings