UPDATE Rise Project: Colegul nostru, Attila Biro, a fost reținut de poliția din Bulgaria în cursul nopții / Între timp a fost eliberat - Hotnews Mobile
1 € 4,7287 1 USD 4,2241joi 20 iun 2019

UPDATE Rise Project: Colegul nostru, Attila Biro, a fost reținut de poliția din Bulgaria în cursul nopții / Între timp a fost eliberat

de Ionut Baias Vineri, 14 septembrie 2018, 0:12
- a A+
Imagine
Rise Project anunță că jurnalistul Attila Biro a fost reținut de poliția din Bulgaria în urmă cu aproximativ o oră. Un polițist de la acea secție care s-a recomandat cu numele Alexandrov a confirmat că Attila și un jurnalist bulgar Dimitar au fost reținuți dar nu a vrut să adauge mai multe. Acesta a spus că nu înțelege engleza și a refuzat să spună motivul reținerii. Ulterior, telefonul secției suna în permanență ocupat.UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că jurnalistul a fost eliberat , precizând că o echipă a ambasadei României la Sofia i-a oferit asistență consulară, asigurând inclusiv traducerea în dialogul cu autoritățile bulgare. Potrivit MAE, acestea susțin că jurnalistul a fost reținut pentru verificări, pentru că s-ar fi aflat într-o zonă monitorizată de autoritățile statului vecin, fără a da alte detalii.

UPDATE: "Sunt ok acum. Revin cu detalii in curand", a scris jurnalistul, pe pagina sa de facebook.

Acesta a spus că nu înțelege engleza și a refuzat să spună motivul reținerii. Ulterior, telefonul secției suna în permanență ocupat.

Attila și jurnalistul bulgar de la Биволъ se aflau lângă localitatea Pernik unde subiecții unei investigații încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene, potrivit Rise.

Attila Biro, unul dintre cei mai buni jurnaliști de investigație, a debutat în presa din Capitală la HotNews.ro unde a fost autorul a numeroase anchete jurnalistice și reportaje de impact. A trecut pe la Gândul și Digi 24 înainte de a se alătura echipei de la Rise Project.
7176 de afisari


Fratii bulgari
Irina25 [utilizator], Vineri, 14 septembrie 2018, 1:09
+40/40
Politia e mana in mana cu hotii. La fel ca in Ro.
o metoda de a nu avea coruptie
Francisc 1 [utilizator], Vineri, 14 septembrie 2018, 6:53
+31/31
e sa arestezi jurnalstii incomozi
inca 8 comentarii comenteaza