Voinea (BNR): Deficitul forței de muncă va rămâne până se va reduce diferența de salarii dintre România și UE - Hotnews Mobile
1 € 4,7228 1 USD 4,1899luni 17 iun 2019
Articol actualizat

Voinea (BNR): Deficitul forței de muncă va rămâne până se va reduce diferența de salarii dintre România și UE

de Florin Barbuta Joi, 6 septembrie 2018, 12:03
- a A+
Imagine
Piața muncii din România este încordată, există un deficit al forței de muncă care va rămâne până diferența de salarii comparativ cu UE se va reduce, susține Liviu Voinea, viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR)​."Rata de ocupare este de 67-68%, cea mai mare rată din ultimii 15 ani. Rata șomajului este mult mai căzută decât în UE, sub 5%. Unde este restul forței de muncă? Avem în jur de 4 milioane de oameni care muncesc, fără să luăm în calcul imigrația care numără 3 milioane persoane. Piața forței de muncă este încordată. Sectorul privat crește salariile mai repede decât sectorul public, în unele sectoare. Există un deficit al forței de muncă. Probabil până diferența de salarii se va reduce, acest deficit va rămâne", a spus Voinea, în cadrul unui eveniment organizat de Fondul Proprietatea pentru investitorii străini.

El este de părere că inflația va fi în ținta BNR la finalul anului.

"Stabilitatea prețurilor este principala noastră a țintă. Cred că am făcut o treabă bună, având în vedere circumstanțele.(...) Suntem încrezători că inflația va atinge ținta la finalul anului", a mai arătat Voinea.
2628 de afisari


nu doar salariile
jorj_bv [utilizator], Joi, 6 septembrie 2018, 12:21
+16/16
ci si serviciile imping oamenii sa emigreze. Atunci cand la spital vezi ca nu exista cele necesare, atunci cand pensiile in plata sunt de toata jena, ca ajungi in celalalt col al lumii mai repede decat in capitala tarii tale - oamenii educati mai cauta si perspective de turism, de promovare in cariera, sau pur si simplu din curiozitate.
adinc spus
sachei [utilizator], Joi, 6 septembrie 2018, 12:16
+13/15
trebuie sa ajungi viceguvernator la BNR ca sa scoti asa cugentari. oare cine il tine si pe asta acolo???
inca 19 comentarii comenteaza