Castelul "fals" al Bulgariei în care au fost investiți 2 milioane de euro, bani europeni - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3072miercuri 16 oct 2019

Castelul "fals" al Bulgariei în care au fost investiți 2 milioane de euro, bani europeni

de Anda Zahiu Miercuri, 5 septembrie 2018, 8:02
- a A+
Imagine
După ce Bulgaria a pompat 90 de milioane de euro din fonduri europene în proiecte de restaurare asupru criticate, conservaționiștii se tem de rezultatele unei noi investiții. Turiștii nu se înghesuie să viziteze castelul fortificat din Trayanovi Vrata, scriu cei de la Balkan Insight .,,Plânge- o fortăreață care plânge", a declarat arhitecta Stella Duleva pentru BIRN, descriind substanța albă care se scurge din zidurile proaspăt restaurate ale fortificației romane de secol 4 din Trayanovi Vrata, Bulgaria.
,,A supraviețui 16 secole și acum a fost distrusă de 2 milioane de euro", a adăugat aceasta.

Localizată pe un munte dintre Tracia antică și Macedonia, castelul fortificat este una dintre cele 120 de atracții turistice alese de guvernul bulgar pentru a fi restaurate cu cei 90 de milioane de euro primiți de la Fondul UE pentru Dezvoltare Regională, ERDF.

Conservaționiștii avertizează că munca de restaurare mai mult a afectat obiectivele istorice, fără ca aceste investiții să aibă rezultatele dorite. Turiștii au întârziat să apară.

Ministrul Culturii, în trecut apărător înfocat al proiectului, spune că firma care a executat lucrările de restaurare va fi dată în judecată pentru ,,execuție necorespunzătoare."


6378 de afisari


Eh
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 5 septembrie 2018, 8:56
+10/12
Daca era baieti destepti contractau TelDrum. La ce fortareata are Dracnev, cred ca din 90 de milioane faceau 3 castele si mai si rescriau manualele de istorie sa dovedeasca faptul ca au fost 3 dintotdeauna. Mai au de invatat de la noi!
comenteaza
Cookie Settings