O treime dintre legumele și fructele din Europa sunt aruncate înainte de a ajunge la vânzare pentru că sunt deformate sau prea mici. Risipa este de 50 mil. tone anual - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

O treime dintre legumele și fructele din Europa sunt aruncate înainte de a ajunge la vânzare pentru că sunt deformate sau prea mici. Risipa este de 50 mil. tone anual

de G.S. Luni, 20 august 2018, 10:10
- a A+
Imagine
Peste o treime dintre fructele și legumele produse de fermierii din Europa nu ajung pe rafturile magazinelor pentru că sunt deformate sau nu au mărimea necesară, potrivit unei cercetări citate de BBC .



Un studiu al Universității din Edinburgh arată că peste 50 de milioane de tone de fructe și legume crescute în Europa sunt aruncate în fiecare an.

Parțial, acest lucru se întâmplă pentru că nu arată așa cum cumpărătorii consideră că trebuie să arate.

Studiul, publicat în Journal of Cleaner Production, a examinat pierderile alimentare din spațiul european și câtă mâncare este aruncată în fiecare an înainte să ajungă la vânzare.

Cercetarea consideră că pierderile sunt cauzate de regulile guvernamentale stricte, de standardele înalte impuse de supermarketuri, dar și de așteptările clienților privind modul în care trebuie să arate produsele.

Ei au ajuns și la concluzia că fermierii care au contracte cu supermarketurile cresc, de obicei, mai multe fructe și legume decât sunt obligați să furnizeze, pentru a face loc și acestei cote de produse ce este considerată improprie vânzării.


2252 de afisari


Niciun comentariu
comenteaza
Cookie Settings