Scrisoarea Vioricăi Dăncilă, în care acuză "încercări de înlăturare pe cale violentă" a guvernului, a ajuns la Comisia Europeană, care va da un răspuns (purtător de cuvânt) - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3164miercuri 16 oct 2019

Scrisoarea Vioricăi Dăncilă, în care acuză "încercări de înlăturare pe cale violentă" a guvernului, a ajuns la Comisia Europeană, care va da un răspuns (purtător de cuvânt)

de CZ Vineri, 17 august 2018, 11:52
- a A+
Imagine
Scrisoarea premierului Viorica Dăncilă, în care acuză "încercări de înlăturare pe cale violentă" a guvernului, a ajuns la Comisia Europeană, care va da un răspuns, a confirmat pentru HotNews, un purtător de cuvânt al executivului european. Scrisoarea a fost obținută de jurnalistul Ovidiu Vanghele, care a publicat fragmente din document pe Facebook .UPDATE: Ulterior, textul integral al scrisorii a fost dat publicității de europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL), în timp ce Guvernul nu a dat nicio reacție și nu a publicat documentul.În scrisoarea adresată președintelui CE, Jean Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans,Viorica Dăncilă se plânge că prin protestele de la București din 10 august și atitudinea unor oameni politici reprezintă încercări de înlăturare pe cale violentă a guvernului ei și îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că și-ar fi ignorat atribuțiile de mediator în societate și că a făcut apel la contnuarea protestelor:

"Evenimentul din data de 10 august nu a mai avut organizatori, fapt ce a dat posibilitatea participării unor manifestanți care au instigat la acțiuni violente. Au fost încercări repetate de intrare în sediul guvernului, de forțare a cordoanelor de jandarmi și de incendiere a unor obiective în spațiul public.

În aceste condiții, forțele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violențelor în conformitate cu legislația în vigoare, iar față de plângerile unor demonstranți care au reclamat faptul că au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete cu privire la faptele semnalate.

Manifestația din 10 august a devenit subiect de dispută politică internă, majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm și la izolarea forțelor perturbatoare a ordinii publice. Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituțiilor statului, forțelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetățenii de agresiuni și acțiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate.

De asemenea, funcția constituțională de mediator între societate, forțele politice și instituțiile statului, care revine Președintelui României, conform atribuțiilor din legea fundamentală, a fost ignorată de către acesta, care dimpotrivă a găsit momentul să aducă acuze Guvernului și să facă un apel la continuarea protestelor".


11503 afisari


UE are de ales
Francisc 1 [utilizator], Vineri, 17 august 2018, 11:59
+54/56
se face ca nu aude sau ii trage una peste bot tutei! la cat de lent au reactionat in ultimii ani cred ca prima varianta e mai probabila!
Asta este pattern Rusesc de actiune
Habermas [utilizator], Vineri, 17 august 2018, 12:06
+44/52
si anume un mod abil * de a face apel la mediere imediat dupa furt. Ca si cum un hot intrat in casa ar spune, de fapt usa era deschisa, ceea ce poate fi interpretat ca o invitatie, si de fapt eu am avut alte intentii (de exemplu de a face o surpriza familiei, sau un cadu) si cainele a trecut pe acolo si ne-intelegand ce se intampla s-a dat la mine si in cadere am luat niste bunuri de pe masa ca sa ma apar, de aiai ma vedeti cu ele in mana. Si mai departe ma simt foarte jignit ca ma consideri hot si pot accepta asa ceva, asa ca cer urgent mediere, ca sa ajungem cumva la o cale de mijloc, eu fiind aici o victima.

* mult prea abil pentru Viorica Dancila, si chiar si pentru PSD. Astia sigur au coordonare de la Moscova. Ma rog, este opinia mea, dar eu asa cred., pentru ca am vazut timp de cateva decenii modul asta de actiune, iar istoria tot asta arata.
inca 59 de comentarii comenteaza
Cookie Settings