Marea Britanie: Regatul Unit va refuza să plătească UE factura pentru Brexit în absenţa unui acord comercial - Hotnews Mobile
1 € 4,7204 1 USD 4,2231miercuri 24 iul 2019

Marea Britanie: Regatul Unit va refuza să plătească UE factura pentru Brexit în absenţa unui acord comercial

de N.O. Duminică, 22 iulie 2018, 19:47
- a A+
Imagine
Marea Britanie nu va plăti factura separării de Uniunea Europeană decât în condiţiile unui acord comercial, a declarat noul ministru britanic pentru Brexit, Dominic Raab, într-un interviu publicat duminică de Sunday Telegraph, relatează Agerpres , citând AFP.Euroscepticul Dominic Raab, care l-a înlocuit la 9 iulie pe David Davis, după demisia acestuia, a spus că este necesară o "anumită condiţionare între cele două părţi".

"Articolul 50 (din Tratatul de la Lisabona, privind procesul de ieşire din UE) cere (...) existenţa unui viitor acord-cadru pentru relaţia pe care o vom avea (cu UE) în viitor, deci cele două părţi sunt legate'', a explicat Dominic Raab pentru Sunday Telegraph.

"Nu puteţi avea o parte care să îndeplinească toate condiţiile şi cealaltă să nu le îndeplinească sau să acţioneze lent sau să nu-şi asume răspunderea", a adăugat ministrul.

Până în prezent, guvernul britanic a trimis mesaje contradictorii privind reglarea financiară a Brexit-ului în cadrul unui acord privind modalităţile de ieşire a Regatului Unit din UE, începând de la sfârşitul lunii martie 2019.

Premierul britanic Theresa May a acceptat în decembrie un acord financiar în valoare de 35-39 de miliarde de lire sterline (39-44 miliarde de euro) care, potrivit miniştrilor, depinde de stabilirea unor viitoare relaţii comerciale. Acest acord a fost rapid contestat de membri ai guvernului.

Ministrul de finanţe, Philip Hammond, care a pledat pentru un Brexit ''soft'' cu UE, a considerat totuşi ''de neconceput'' faptul că Londra nu-şi onorează obligaţiile financiare chiar şi în absenţa unui acord comercial, subliniind că acesta nu este "un scenariu credibil".

Marea Britanie ar urma să părăsească UE la sfârşitul lunii martie 2019 şi cele două părţi urmează să ajungă la un acord pentru Brexit până la sfârşitul lunii octombrie pentru a organiza separarea, a pune bazele pentru relaţia lor viitoare şi pentru a da timp Parlamentului European şi parlamentelor naţionale să ratifice textul acordului.

2378 de afisari


era de asteptat...
ceoteldrum [utilizator], Duminică, 22 iulie 2018, 20:06
+6/6
nu va plati nici daca va semna un acord..sau in cel mai bun caz vor plati o suma calculata de ei!
Britanicii...
Stef_and [utilizator], Duminică, 22 iulie 2018, 22:08
+6/6
Din nou se cred cu 3 perechi.., insa acum li s-a luat täta de la gurä.
Gata. O sa ducä lipsä de ceea ce era mai mult decst suficient si pe deasupra ieftin.
Lumea care va putea va pleca dpre tarile bastinase-unde va fi mai bine.
Vor ramäne doar batranii.
Cred ca va fi in 10 ani tara din care se va emigra cel mai masiv.
inca 8 comentarii comenteaza