Merkel: Nu ne mai putem baza pe SUA să fie puterea care impune ordinea mondială în viitor - Hotnews Mobile
1 € 4,7536 1 USD 4,3186marţi 15 oct 2019

Merkel: Nu ne mai putem baza pe SUA să fie puterea care impune ordinea mondială în viitor

de Redactia Vineri, 20 iulie 2018, 14:30
- a A+
Imagine
Cancelarul german Angela Merkel spune că a avut dreptate când a declarat că europenii nu se mai pot baza pe SUA s ă impună ordinea în lume, și că este nevoie să ia frâiele în propriile mâini, relatează Reuters."Nu ne mai putem baza pe superputerea Statelor Unite", a declarat Merkel, într-o conferință de presă la Berlin.

Pe de altă parte, ea a mai spus că în pofida presiunilor puternice din acest moment, relația transatlantică rămâne crucială pentru Germania.

"S-ar putea spune că valorile noastre, sau cadrul de lucru, sunt sub presiune puternică în acest moment", a declarat Angela Merkel, întrebată despre relația cu Donald Trump. "Totuși, relațiile transatlantice, inclusiv cu președintele Statelor Unite, sunt cruciale pentru noi și vom continua să le consolidăm", a adăugat aceasta.

Referitor la întrevederea între președintele american Donald Trump și omologul său rus Vladimir Putin, Merkel a comentat că ea se bucură pentru "orice întâlnire", iar invitația administrației americane ca Putin să viziteze Casa Albă este o consecință firească a summitului de la Helsinki.

Relația dintre Germania și SUA a cunoscut un moment extrem de tensionat la summitul NATO de la Bruxelles, care a avut loc săptămâna trecută. Trump a acuzat Berlinul că este "captivă" Rusiei pentru că depinde de energia pe care o cumpără de la ruși. În același timp, Trump a atacat dur Germania, alături de alte state NATO, pentru că nu contribuie cu 2% din PIB la bugetul Alianței Nord-Atlantice.


1461 de afisari


E o veste mai degraba buna
animatron [utilizator], Vineri, 20 iulie 2018, 15:11
+6/8
Ar insemna ceva mai multa echitate in relatiile internationale, mai putin ordo-liberalism inuman favorabil mai ales bancilor si multinationalelor, mai putina dictatura corect politica importata din USA.

Intelegem din spusele dnei cancelar ca pana acum era ok ca USA " sa impuna ordinea mondiala" !
Si atentie, dna Merkel se fereste sa ne explice despre care "ordine mondiala" ar fi vorba, dupa ale cui criterii, etc.

Cred ca se observa deja de vreo cativa ani ca "ordinea mondiala" nu mai poate fi "impusa" in urma catorva discutii cu usile inchise in 3-4 capitale ale lumii, nu mai functioneaza sistemul asta "imperial" (sa nu zicem "imperialist" ca e conotat de nenorocitii de comunisti).

Un efect pozitiv e ca UE va fi obligata, in ciuda mediocritatii evidente a liderilor, sa isi ia masuri singura in ograda proprie si sa se faca totusi respectata ca "mare putere" la egalitate cu USA sau China.

Ceva euro in plus pt bugete militare germane si europene mai consistente (cu armament made in UE, nu-i problema) ar starni mai multa consideratie pe la Moscova si Pekin sau prin lumea islamica total ostila civilizatiei de tip european.
Manifestatiile cu ursuleti de plus, lumanari si pancarte nu sunt prea eficiente contra jihadismului sau agresivitatii ruse.

In rest, dna Merkel e chiar ultima din UE care ar putea sa il critice pe presedintele Trump pt intalniri cu Putin, ea e permanent cu mana pe clanta usii la Kremlin si i-a facut deja numeroase favoruri dictatorului rus pentru a obtine niste gaz ieftin pentru productiva economie germana care domina restul Europei.
Buna dimineata
mitg [utilizator], Vineri, 20 iulie 2018, 14:37
+3/9
Noroc ca ai reusit tu sa aduci de cativa ani incoace o mare forta stabilizatoare la noi pe continent.
inca 3 comentarii comenteaza
Cookie Settings