Zeci de migranți care au fost salvați de pe mare și aduși joi într-un port italian nu au primit ordin de debarcare, a anunțat Matteo Salvini, revocând o decizie a ministrului Transporturilor Danilo Toninelli și provocând neînțelegeri în interiorul guvernului, înformează Reuters, citat de Mediafax.

Matteo SalviniFoto: Agerpres/EPA

Noul ordin vine după ce cu doar câteva ore înainte Danilo Toninelli autorizase navei care transportă 67 de migranți să intre în portul Trampani din vestul Siciliei.

”Nu voi autoriza debarcarea acestora”, a declarat Salvini în cadrul unei conferințe de presă după întalnirea avută cu miniștrii de Interne din Uniunea Europeană de la Innsbruck, Austria. ”Dacă cineva o va face în locul meu, va trebui să-și asume responsabilitatea juridică, morală și politică”, a adăugat acesta.

Nava Diciotti aparținând pazei de coastă a sosit în port, dar nimeni nu a coborât de pe vas.

Salvini, care este liderul Ligii Nordului și ministru de Interne, se ocupă de migrație și de granițe, în timp ce Toninelli, care este membru al mișcării anti-guvernamentale Cinci Stele, se ocupă de porturi și de paza de coastă. Cele două partide rivale au format o coaliție pe 1 iunie, angajându-se să înăsprească legea privind migrația.

De la preluarea mandatului, Salvini a interzis navelor umanitare care salvau imigranții să acosteze în porturile italiene, o politică sprijinită de mișcarea Cinci Stele. Dar poziția fermă a lui Salvini în materie de imigrație a părut să-i deranjeze pe aliații săi.