Cătălin Tolontan a anunțat miercuri, peFacebook, că se retrage din funcția de redactor-șef al Gazetei Sporturilor, dar că va scrie în continuare, iar investigațiile vor fi mai multe și din mai multe domenii, nu doar din sport și sănătate. Postul său va fi preluat de către Cătălin Țepelin, care, subliniază Tolontan, lucrează în redacția Gazeta Sporturilor ”de când abia împlinise 18 ani”.

Catalin Tolontan in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

”După 21 de ani ca redactor-șef, e timpul să predau responsabilitatea lui Cătălin Țepelin, un ziarist din noua generație, mai bun ca mine!Lecția cedării mandatului am învățat-o de la Ovidiu Ioanițoaia, care a făcut același lucru cu un tânăr reporter, în 1997”, a scris Tolontan.

Acesta a promis continuarea investigațiilor la Gazeta Sporturilor, ”care se vor extinde ca domenii de interes și vor merge pe blog, pe GSP și în publicațiile Ringier”.

”Voi încerca să contribui, în Ringier, începând cu Libertatea, la confirmarea unei noi vițe de ziariști”, a mai spus Cătălin Tolontan.

Despre noul redactor-șef, Cătălin Țepelin, Tolontan scrie că ”are 39 de ani și lucrează în această redacție de când abia împlinise 18 ani. A fost reporter, redactor, om de teren și editor de subiecte, șef de secție și, de un deceniu, responsabil cu întreaga dezvoltare digitală a Gazetei. Cătălin a urcat pas cu pas, fără scurtături, cu o loialitate netulburată față de profesie”.