Washington Post scrie despre declinul democrațiilor în Europa Centrală: Liviu Dragnea a acționat așa cum o fac adesea "ticăloșii" - Hotnews Mobile
1 € 4,7536 1 USD 4,3186marţi 15 oct 2019

Washington Post scrie despre declinul democrațiilor în Europa Centrală: Liviu Dragnea a acționat așa cum o fac adesea "ticăloșii"

de Redactia Duminică, 8 iulie 2018, 12:17
- a A+
Imagine
​Democrațiile din Europa Centrală sunt în pericol din cauza ascensiunii partidelor populiste în Polonia, Ungaria și România, acestea lansând un asalt asupra statului de drept, scrie Washington Post într-o opinie semnată de board-ul editorial. Liviu Dragnea, cu două condamnări la activ, este descris ca acționând asemenea unui "ticălos" care se victimizează și atacă justiția.Pe măsură ce partidele populiste își promovează agenda în Polonia, Ungaria și România, normele pluralismului democratic sunt distruse, iar regimurile alunecă spre autoritarism, notează publicația. Asaltul este concentrat asupra statului de drept și a garantului acestuia, sistemul judiciar.

În România, scrie conducerea editorială a cotidianului american, liderul partidului de guvernâmânt PSD a fost condamnat de două ori pentru abuz în serviciu și fraudă electorală. În replică, Liviu Dragnea a început să atace justiția, încercând să oprească lupta anti-corupție care a cunoscut o amploare fără precedent în ultimul deceniu.

Liviu Dragnea, mai scrie board-ul editorial, a reacționat în maniera în care o fac "ticăloșii": portretizându-se pe sine ca victimă și promovând teorii ale conspirației. Atacând sistemul judiciar ca fiind parte a așa-zisul stat paralel, el a susținut că "forțele întunecate" s-au aliat împotriva sa.

Washington Post subliniază însă că, în toate cele trei state, forțele democratice luptă împotriva acestor acțiuni, refuzând să accepte o revenire a autoritarismului în regiune, pe care l-au experimentat destul de recent. Curajul lor este inspirațional și merită mai mult decât indiferența arătată de Washington sau impotența Bruxelles-ului, atrage atenția board-ul editorial.


5518 afisari


Un cuvânt perfect
Ochii_pe_voi [utilizator], Duminică, 8 iulie 2018, 12:27
+30/36
... pentru un hoț care fură din fondurile destinate copiilor si le „direcționează” spre grupul infracțional P$D. Se mai poate spune: canalie sau ticălos.
Mars, jigodie!
Ochii_pe_voi [utilizator], Duminică, 8 iulie 2018, 14:52
+21/25
Care lider est-european fura banii copiilor ca sa imbuibe partidul? Numai Dracnea si pupincuristi ca tine care nu meritati nici macar sa fiti scuipati de cat de TICALOSI sunteti,
inca 26 de comentarii comenteaza
Cookie Settings