Mesajul lui Iohannis, transmis la ambasada SUA, în absența lui Dragnea și Tăriceanu: Avem nevoie de o guvernare transparentă și responsabilă, care chiar respectă statul de drept - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853joi 02 dec 2021

Mesajul lui Iohannis, transmis la ambasada SUA, în absența lui Dragnea și Tăriceanu: Avem nevoie de o guvernare transparentă și responsabilă, care chiar respectă statul de drept

de C.D. Vineri, 29 iunie 2018, 20:03
- a A+
Imagine
​În absența lui Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și a Vioricăi Dăncilă, la recepția de la ambasada SUA de Ziua Independenței, președintele Klaus Iohannis a susținut că, pentru a consolida și dezvolta parteneriatul strategic cu Statele Unite, România are nevoie "de stabilitate, un sistem de justiție puternic și independent, o guvernare transparentă și responsabilă, care chiar respectă statul de drept". ​


Șeful statului a afirmat este "ferm angajat în a acționa astfel încât țara noastră să rămână același actor implicat, responsabil și stabil, care își respectă angajamentele asumate – la nivel bilateral și multilateral – și care își consolidează capacitatea de a fi un furnizor de securitate şi de a proiecta valorile noastre comune în regiune" .

Iohannis a pledat pentru extinderea parteneriatului strategic cu Statele Unite, inclusiv în domeniul economic, menționând investițiile din energie.

"Cooperarea dintre România și Statele Unite în plan politic, militar și de securitate a ajuns la un nivel excepțional. Încurajez, totodată, identificarea de soluţii creative şi eficiente pentru a consolida, în continuare, și dimensiunea economică, inclusiv prin investiții şi proiecte de afaceri comune în domenii strategice de interes reciproc – cum este, de exemplu, cel energetic", a spus el.

Ca o condiție pentru acest lucru să fie posibil, a precizat Iohannis, este nevoie de stabilitate, predictibilitate și o guvernare responsabilă.

"Pentru ca acest obiectiv, alături de altele, să fie posibil, avem nevoie de stabilitate, predictibilitate, un sistem de justiție puternic și independent, o guvernare transparentă și responsabilă, care chiar respectă statul de drept. Toate acestea nu reprezintă o opțiune, ci singura alegere pe care putem să o facem pentru o Românie sănătoasă şi puternică, partener strategic al Statelor Unite ale Americii și stat membru al Uniunii Europene și al NATO", a spus Iohannis, mulțumind SUA pentru sprijinul constant.


5264 de afisarilipsa
anion [utilizator], Vineri, 29 iunie 2018, 20:38
+25/35
Cel mai bine ar reactiona ambasada americana daca ne-ar anunta ca Dragnea, Tariceanu si Serban Nicolae nu vor mai primi viza pentru deplasare in SUA.
Dle..ass al aerului ! Ai mare grija pt ca
scaraotchi [utilizator], Vineri, 29 iunie 2018, 21:07
+17/21
te-au clonat si pe d-ta...!
inca 16 comentarii comenteaza