Landul german Bavaria impune prezența crucifixului în toate instituțiile publice - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3072miercuri 16 oct 2019

Landul german Bavaria impune prezența crucifixului în toate instituțiile publice

de R.M. Vineri, 1 iunie 2018, 16:32
- a A+
Imagine
Un controversat decret care impune prezența unui crucifix la intrarea în clădirile publice din Bavaria, o regiune germana foarte conservatoare, a intrat vineri în vigoare, în ciuda acuzațiilor de politizare a ideii, înaintea unor alegeri regionale importante, scrie AFP.Ministrul-președinte al Bavariei, Markus Söder, membru al partidului conservator bavarez (CSU) care este aliat cu cancelarul Angela Merkel, a justificat decizia, în aprilie, afirmând că nu dorește promovarea unui "însemn religios", ci "recunoașterea unei identități" și "expresia unei amprente istorice și culturale".

Toate ministerele regionale, palatul de justiție, comisariatele poliției, serviciile de urbanism și instituțiile publice sub autoritatea statului regional vor trebui să afișeze în holul de intrare, într-un loc "vizibil", un crucifix, potrivit directivei regionale intrate în vigoare în 1 iunie.

Astfel de crucifixe erau deja amplasate și sălile de clasă ale școlilor primare și în tribunale.

Unii au acuzat o manevră electorală în condițiile în care CSU, la putere în acast bogat land, a adoptat un discurs orientat puternic spre dreapta, după ce Angela Merkel a deschis porțile pentru intrarea în țară a peste un milion de refugiați din 2015, în majoritate musulmani.

CSU este în pericol să piardă majoritatea absoluta la alegerile regionale din 14 octombrie, amenințată pe zona de dreapta de partidul anti-islam și anti-Merkel, AfD.

Unul dintre principalii oficiali ai bisericii catolice germane, cardinalu Reinhard Marx, a critica și el liderii bavarezi care, prin această decizie, au creat "diviziuni și tulburări".


2226 de afisari


mai exista oameni normali la cap?
acelasi.om [utilizator], Vineri, 1 iunie 2018, 17:11
+22/30
1) Unii elimina aiurea insemnele religioase (stergand istoria) ca sa nu se simta prost migrantii.

2) Altii reactioneaza impunand fortat insemnele religioase si acolo unde nu au fost pana acum.

Quo vadimus?

PS: Hei HotNews! "Bavaria, o regiune germana foarte controversată" !? Ati vrut sa ziceti foarte bogata.
Nu trebuie neglijat un aspect important
anton_carpati [utilizator], Vineri, 1 iunie 2018, 17:24
+7/11
Bavaria a fost mult timp o zonă foarte fierbinte din punct de vedere religios - pe acest teritoriu au avut loc masacre teribile în perioada Războiului de 30 de ani (cel mai distructiv război religios din Europa, purtat între catolici şi protestanţi). Bineînţeles, în prezent toată lumea este concentrată pe imigranţii musulmani, dar nu trebuie neglijat acest substrat profund care defineşte Europa apuseană. Pe întreg parcursul secolului XX s-a încercat atenuarea acestor tensiuni, care totuşi încă subzistă. În tentativa de a-şi afirma apartenenţa la Europa creştină, metoda aleasă de oficialii bavarezi ar putea produce mai mult rău chiar în rândul creştinilor.
inca 10 comentarii comenteaza
Cookie Settings