Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a admis joi că subiectul plângerii penale depusă de Ludovic Orban la adresa Viorică Dăncilă nu a fost discutat în partid. Liderul deputaților PNL adăugă că "există multe elemente care conduc spre concluzia" că premierul "a acționat în afara cadrului legal și a subminat angajamentele internaționale ale României" în scandalul mutării ambasadei României din Israel.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Chiar dacă nu a fost o discuție pe această temă în interiorul PNL, există multe elemente care conduc spre concluzia că doamna Dăncilă a acționat în afara cadrului legal și a subminat angajamentele internaționale ale României în scandalul ambasadei din Israel. Abordarea doamnei prim-ministru Dăncilă a fost nu doar amatoristică, pe un domeniu atât de complex, ci a pus în pericol relațiile internaționale construite de statul român cu foarte multă migală de-a lungul anilor.

Este regretabil și fără precedent ca România să fie pusă într-o situație atât de dificilă în exterior prin comportamentul impredictibil și în afara legii al unui grup restrâns de persoane" scrie joi Turcan pe Facebook.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus joi trimiterea la DIICOT a plângerii formulate de preşedintele PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea, aceasta fiind structura competentă în acest caz, relatează Agerpres, citând oficiali ai Parchetului General.

Liderul PNL o acuză peViorica Dăncilă de înaltă trădare, prezentarea cu rea credinţă de informaţii preşedintelui României, uzurparea funcţiei şi divulgarea de informaţii secrete de stat.

Plângerea îl vizează şi pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru divulgarea de informaţii secrete de stat.