Datele obținute de Cambridge Analytica au ajuns și la serviciile ruse de informații - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732vineri 18 oct 2019

Datele obținute de Cambridge Analytica au ajuns și la serviciile ruse de informații

de Vlad Barză Joi, 17 mai 2018, 11:36
- a A+
Imagine
Datele despre userii Facebook, obținute de Cambridge Analytica, au ajuns și la serviciile ruse de informații, a spus într-o audiere la Senatul SUA cel care a dezvăluit întregul scandal, Christopher Wylie. El a mai spus că cercetătorul Aleksandr Kogan, care a creat aplicația ce colecta datele personale de la Facebook, lucra în acel timp și la proiecte finanțate de ruși, inclusiv unele despre "cercetare comportamentală".Wylie a spus, în fața unei comisii din Senatul american. că au ajuns la entități apropiate de serviciile ruse de informații datele Cambridge Analytica și că această companie a lucrat îndeapropae cu cercetători ruși.

Wylie spune că cercetătorii ruși au participat și la colectarea datelor și au distribuit în mod benevol informații despre zvonuri din campania electorală și despre atitudini către cadre din serviciile secrete FSB.

Audierea este parte a unei anchete extinse, atât în SUA, cât și în Europa, despre modul în care CA a abuzat de cantitatea uriașă de date obținute despre 87 de milioane de utilizatori Facebook.

Wylie a spus în fața comisiei de audieri că la Cambridge Analytica se mergea pe ideea că orice este permis pentru atingerea unei ținte într-o campanie politică, inclusiv încercarea de a redirecționa fondurile ministerului sănătății dintr-o țara africană cu probleme, către campania electorală a unui politician.

Surse: AFP, CNN


1297 de afisari


Dear RAF Pilots
un domn [utilizator], Joi, 17 mai 2018, 11:53
+2/2
Troll Farm located in St Petersburg : Green Light
comenteaza
Cookie Settings