Viorica Dăncilă a numit agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a UE un craiovean respins în cadrul unui concurs de admitere în corpul diplomatic - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732duminică 20 oct 2019

Viorica Dăncilă a numit agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a UE un craiovean respins în cadrul unui concurs de admitere în corpul diplomatic

de Claudia Pirvoiu Miercuri, 16 mai 2018, 22:55
- a A+
Imagine
România va fi reprezentată de acum înainte, la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, de un nou agent guvernamental, potrivit unor decizii semnate de premierul Viorica Dăncilă și publicate miercuri în Monitorul Oficial. Dăncilă a semnat o decizie de eliberare din funcție a lui Răzvan-Horațiu Radu, cel care a fost până acum agent guvernamental, fiind numit în locul său Costin-Radu Canțăr. Acesta va avea rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.Noul agent guvernamental este din Craiova și a profesat ca avocat în perioada 2011-2013, fiind suspendat la cerere de către Baroul Dolj. În 2016 a participat la un concurs al Ministerului Afacerilor Externe de admitere în Corpul diplomatic şi consular al României, însă a fost respins la testul grilă. Rezultatul a fost menținut și după contestație.

Însă acest lucru nu-l împiedică să aibă acum rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Va reprezenta România la Curtea de Justiție a UE, la Tribunalul UE și Curtea de Justiție a Asociației Europene a Liberului Schimb.

UPDATE Potrivit unei declarații de avere completate în mai 2017, în calitate de inspector la Consiliul Concurenței, Canțăr a câștigat 3.000 lei din pariuri sportive.

Răzvan-Horaţiu Radu, cel care a fost schimbat, este magistrat de carieră şi a fost numit în ianuarie 2013 agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene.

Anterior, în perioada 2011-2012, a îndeplinit funcţia de subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene (ulterior Ministerului Afacerilor Europene), fiind şi Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene iar în perioada 2007-2011 cea de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Răzvan-Horaţiu Radu este doctor al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, specializarea drept penal şi a urmat cursurile Institutului Naţional al Magistraturii (2001-2003), după care a fost numit procuror, activând succesiv la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roman (ca procuror stagiar), Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.


2808 afisari


Murphy:
Iaca [utilizator], Miercuri, 16 mai 2018, 23:49
+18/18
Cine-i respins la concurs in tara e bun pt.afara !
Afara !
Pe masura ei
Ochii_pe_voi [utilizator], Miercuri, 16 mai 2018, 23:17
+15/15
incompetent dar client al Ciumei Rosii care nenoroceste Rom#nia. Trebuie sa ne facem de r#s pe toate planurile, nu?
inca 8 comentarii comenteaza
Cookie Settings