Fostul primar al Constanței Rau Mazăre a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru mai multe infracțiuni de abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la prețuri subevaluate, scrie Mediafax. Decizia nu este definitivă.

Radu Mazare (foto arhiva)Foto: Agerpres

Radu Mazăre a fost condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare cu executare într-un dosar cu un prejudiciu de peste un milion de euro, privind vânzarea unor terenuri la prețuri subevaluate în Mamaia.

Decizia Tribunalului Constanța nu este definitivă, având drept de apel în termen de 10 zile. Gina Hortolomei Moscu, o apropiată a lui Radu Mazăre, a primit 2 ani și 11 luni cu suspendare.

Fostul primar PSD nu se mai află în țară de la finalul anului trecut. Deși era sub control judiciar, pe 30 decembrie, Mazăre l-a informat pe ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic.

Pe 10 mai, avocatul său a depus la Instanţa supremă un document potrivit căruia acesta solicită azil în Madagascar.

Mazăre este judecat în mai multe dosare. În iulie 2017, fostul primar a fost condamnat de Curtea de Apel Bucuresti la 4 ani de inchisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat de retrocedare ilegala de terenuri.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare în același dosar, iar fostul actionar al clubului Dinamo, Cristian Borcea, a fost achitat.

În aprilie 2016, fostul primar a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii într-o altă cauză, împreună cu fratele său, Alexandru Mazăre, care este acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

Acuzaţiile au legătură cu programul de construire de locuinţe modulare grupate în campusul social "Henri Coandă", lansat în anul 2011 şi aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanţa.