Iohannis, atacat dur într-un articol din Jerusalem Post: A condus Forumul Democrat al Germanilor - succesor al unei foste organizații naziste / Autorul articolului, un editorialist la Cotidianul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

Iohannis, atacat dur într-un articol din Jerusalem Post: A condus Forumul Democrat al Germanilor - succesor al unei foste organizații naziste / Autorul articolului, un editorialist la Cotidianul

de V.M. Joi, 26 aprilie 2018, 23:59
- a A+
Imagine
Ziarul israelian de limba engleză The Jerusalem Post a publicat un articol de opinie în care președintele român Klaus Iohannis este dur criticat pentru poziția sa în chestiunea privind relocarea Ambasadei României din Israel. Articolul este semnat de Radu Golban, prezentat drept "doctor în economie, cetățean român și german" și editorialist pentru (publicația românească) Cotidianul. În acest material, intitulat "De ce președintele României refuză să mute ambasada la Ierusalim", autorul aduce acuzații grave împotriva șefului statului, despre care spune că este "un politician care a făcut, direct sau indirect, eforturi de a rescrie istoria nazistă", care ignoră legile internaționale, un ipocrit, dezinteresat de un parteneriat solid cu Ierusalimul.


"Cum poate președintele român Klaus Werner Iohannis - care timp de 23 de ani a fost și președinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, ce se pretinde a fi succesorul legal al unei foste organizații naziste - să fie un prieten al Israelului? Vinerea trecută, Iohannis și-a exprimat opoziția față de propunerea Guvernului de a muta ambasada țării la Ierusalim" , își începe Radu Golban articolul publicat de Jerusalem Post în pagină electronică.

"Angajamentul său față de cauzele pro-evreiești este remarcabil", comentează apoi ironic autorul, menționând că șeful statului s-a implicat în manifestări dedicate memoriei Holocaustului, dar că a susținut inclusiv un eveniment despre deportarea etnicilor germani în URSS. "Această comemorare a suferințelor autorilor războiului, care au fost deportați din România în USSR, a creat o echivalentă falsă între făptuitori și victime și a ignorat, de fapt, Holocaustul", acuză autorul articolului.

Radu Golban acuză apoi că în timpul mandatului lui Klaus Iohannis la șefia Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), a fost "restabilită" în țara noastră, "de fapt și de drept", o organizație nazistă desființată în 1944. Golban face referire la un anume "Grup Etnic German", organizație din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial clasificată drept pro-hitleristă și care ar fi fost "reabilitată legal" de o instanță din România.

Evocând "preocupările legate de consecințele juridice și politice la nivel național și internațional ale deciziei României de a recunoaște un grup etnic, actualmente cunoscut sub denumirea de "Forumul Democrat al Germanilor din România" ca "succesor în drepturi al Grupului Etnic German"", Golban face apoi alegatia că "președintele român este mândru, cu siguranță, de mutarea sa istorică".

"Este destul de uimitor că aceeași persoană, Iohannis, care ignoră legile publice internaționale, își exprimă acum rezervele cu privire la mutarea ambasadei române la Ierusalim, citând surse și principii ONU de care nu i-a păsat vreodată cu adevărat. Ipocrizia sa a atins acum un nou nivel, în detrimentul Israelului, al României și al prieteniei solide dintre cele două țări", susține Radu Golban.

Autorul articolului critic ține totodată să puncteze că "un președinte care a ținut vacant în ultimii doi ani postul de ambasador în Israel este puțin probabil să arate vreun interes pentru un parteneriat solid cu Ierusalimul".

În final, acesta apreciază că, "indiferent de tensiunile politice interne între Guvern și Președinție, România are șansa de a sfida politica UE față de Israel într-o manieră responsabilă prin mutarea ambasadei sale la Ierusalim. Israelul, o țară cu o profundă conștientizare a istoriei, nu are nevoie de lecții în materie de principii internaționale publice de la cei care refuză să fie adevărații săi prieteni. Nu în ultimul rând, un politician care a făcut, direct sau indirect, eforturi de a rescrie istoria nazistă într-o manieră toxică, discriminatorie și ilegală ar trebui să aibă cel puțin decența de a tăcea în chestiuni legate de o cauză israeliană".


Citește și:


23272 de afisariRadu Golban bate campii cu
Rahan5 [utilizator], Vineri, 27 aprilie 2018, 2:40
+30/34
povestea ,,Grupului etnic german" ca premergator al
partidului ,,Forumul democratic a germanilor".
Inainte de venirea lui Antonescu la putere au existat niste proprietati imobiliare apartinand ,,Grupului etnic german" si care dupa venirea la putere a lui Antonescu si intrarea Romanei in ,,Pactul tripartit" cu Germania a fost permis ca guvernului lui Hitler sa se amestece in problemele Romaniei si sa numeasca dupa cum a vrut o noua conducere a Grupului etnic german, desigur nedemocratic si lipsit de legitimitate. Din acest moment
,,Grupul etnic german" a fost catalogat ,,prohitlerist", iar
dupa Razboi i s-au confiscat proprietatile imobiliare sub scuza ca a fost un grup nazist. Aici se confunda notiunea de ,,membru" cu notiunea de ,,conducere".
Este ca si cand, daca ar exista o Lege prin care se confisca toate proprietatile celor care au colaborat cu comunistii lui Ceausescu, ar trebuii confiscate inclusiv apartamentele celor care au platit rate sa le plateasca pe timpul lui Ceausescu, din salariile cu care au fost platiti ca salariati in fabricile de pe timpul comunismului. Adica, pana la urma, au fost complici ai lui Ceausescu.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 27 aprilie 2018, 8:06
+24/26
inca 25 de comentarii comenteaza