Iohannis a încuviințat urmărirea penală a lui Sebastian Vlădescu pentru luare de mită. Prejudiciul din dosar se ridică la 20 de milioane de euro - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2560marţi 26 oct 2021

Iohannis a încuviințat urmărirea penală a lui Sebastian Vlădescu pentru luare de mită. Prejudiciul din dosar se ridică la 20 de milioane de euro

de Redactia Marţi, 24 aprilie 2018, 14:45
- a A+
Imagine
Președintele Klaus Iohannis a încuviințat marți începerea urmăririi penale față de fostul ministru al Finanțelor Sebastian Vlădescu, acuzat de luare de mită, anunță Administrația Prezidențială.


"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis marți, 24 aprilie a.c., ministrului Justiției cererea de urmărire penală a domnului Vlădescu Sebastian-Teodor Gheorghe, în calitate de fost ministru al finanțelor publice în perioada august 2005-aprilie 2007, respectiv decembrie 2009-septembrie 2010, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 89/P/2017 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție - Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, pentru săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită, prev. de art. 289 alin. (1) Cod penal rap. la art. 6 și art. 7 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 5 Cod penal și art. 38 alin. (1) Cod penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în temeiul dispozițiilor art. 109 alin. (2) din Constituția României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările și completările ulterioare, luând în considerare și Decizia Curții Constituționale nr. 270/2008. Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri", se arată în comunicat.

Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu este acuzat de două infracţiuni de luare de mită şi în care mai sunt urmăriţi penal şi Ionuţ Costea, fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor, dar şi preşedinte al EximBank, şi a lui Constantin Dascălu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. În dosar este cercetat și fostul deputat Cristian Boureanu.

Infracţiunile de corupţie au fost comise în legătură cu încheierea şi derularea contractelor de reabilitare a liniei ferate Bucureşti – Constanţa, precum şi cu recuperarea taxei pe valoarea adăugată (TVA) restante, pentru lucrări de reabilitare la o altă linie de cale ferată. Astfel, în perioada 2005-2014, oficiali români sau persoane cu influenţă asupra acestora ar fi primit de la o companie străină, în baza unor înţelegeri, aproximativ 20 de milioane de euro pentru ca, în schimbul acestor sume, să se asigure încheierea contractelor şi plata facturilor pentru reabilitarea unor tronsoane de cale ferată a liniei Bucureşti-Constanţa, precum şi plata TVA restante pentru reabilitarea unei alte linii de cale ferată care fusese deja realizată de aceeaşi companie. În cazul lui Sebastian Vlădescu, a fost cerută preşedintelui Klaus Iohannis încuviinţarea urmăririi penale.


1522 de afisaria
adrian67 [utilizator], Marţi, 24 aprilie 2018, 14:59
+4/4
Da' Calin, cat a luat Calin?
Harnica echipa !
Plagarus [utilizator], Marţi, 24 aprilie 2018, 15:19
+4/4
Intri in politica sau esti doar in " gratiile " partidelor si poti fura en - gros in RO
inca 4 comentarii comenteaza