Klaus Iohannis: L-am rugat pe Juncker să lămurească aspectele din scrisoarea premierului Dăncilă / Nu cred că este o imixtiune - Hotnews Mobile
1 € 4,7249 1 USD 4,2241miercuri 19 iun 2019

Klaus Iohannis: L-am rugat pe Juncker să lămurească aspectele din scrisoarea premierului Dăncilă / Nu cred că este o imixtiune

de R.M. Vineri, 23 martie 2018, 14:02
- a A+
Imagine
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre scrisoarea pe care i-a adresat-o premierul Viorica Dăncilă referitoare la dosarele de corupţie la nivel înalt, scrie Agerpres."Acasă nu ne-am consultat, dar am văzut acea scrisoare. (...) Este o scrisoare prin care se cer clarificări, nu se face nicio acuzaţie acolo şi din acest punct de vedere scrisoarea nu este greşită şi da, am discutat în speţă, preşedintele Juncker m-a abordat şi i-am spus că este o preocupare legitimă din partea opiniei publice şi opiniei politice din România. L-am rugat să dea în lucru la o echipă care se apleacă cu toată seriozitatea şi în toată profunzimea asupra chestiunii şi să ne lămurească. Personal, nu cred că este vorba de o imixtiune în actul de justiţie, dar nu vreau să dau eu răspunsul în locul Comisiei. I-am rugat, de asemenea, să trateze chestiunea exhaustiv şi să vină cu nişte răspunsuri pertinente pentru întregul demers, fiindcă până la urmă de aici rezultă o creştere a credibilităţii MCV la noi acasă sau o scădere a încrederii în acest mecanism. Eu cred că lucrurile se vor lămuri şi repede, şi bine, a afirmat şeful statului, care a participat, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Miercuri, premierul Viorica Dăncilă i-a transmis preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, o scrisoare în care îi adresează rugămintea de a clarifica "aspectele de fapt şi de drept" legate de o scrisoare a Comisiei din octombrie 2012, transmisă Ministerului român al Justiţiei, în care se regăsesc solicitări "concrete, directe" privind anumite cauze penale şi anumite persoane cercetate penal pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de abuz în serviciu.

Citeste și:
2738 de afisari


ca si la inscaunarea lui Dancila
bogdan1477 [utilizator], Vineri, 23 martie 2018, 16:02
+5/5
Cam asha suna mesajul: "Eu nu spun ca ati trimis o scrisoare de tot rahatul, o simpla fumigena de doi bani, pentru ca nu vreau sa ma pun contra ciumei rosii in public, sa aiba ce toca la mine antena 3. Eu spun ca foarte bine ca a-ti trimis scrisoarea si abia astept sa va dea Junker peste cap cu ea cind va raspunde. In felul asta voi putea aparea ulterior la TV sa va bat obrazul ca trimiteti scrisori penibile al CE"
a
adrian67 [utilizator], Vineri, 23 martie 2018, 14:57
+3/5
Cu alte cuvinte, asteptati-va sa i-o traga peste bot Vasilicai aia de la UE. :))))
comenteaza