UPDATE Marea Britanie expulzeaza 23 de diplomati rusi si rupe relatiile la nivel inalt cu Moscova. May: Este "tragic" ca presedintele Putin a procedat astfel - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 0,7377duminică 20 oct 2019

UPDATE Marea Britanie expulzeaza 23 de diplomati rusi si rupe relatiile la nivel inalt cu Moscova. May: Este "tragic" ca presedintele Putin a procedat astfel

de G.S. Miercuri, 14 martie 2018, 14:55
- a A+
Imagine
Premierul britaqnic Theresa May a anuntat, intr-un discurs tinut in parlament, ca va expulza 23 de diplomati rusi. May a adaugat ca este cel mai masiv val de expulzari din ultimii peste 30 de ani. May declarase luni, in fata Parlamentului britanic, ca "foarte probabil" Rusia este responsabila pentru otravirea fostului agent dublu Serghei Skripal si a cerut Moscovei explicatii pana la sfarsitul zilei de marti.UPDATE 15.29 Reactia ambasadei ruse: "Consideram ca aceasta actiune ostila este absolut inacceptabila, nejustificata si pripita. Toata responsabilitatea pentru deterioararea relatiilor Rusia-Marea Britanie apartine actualilor conducatori politici britanici".

Discursul premierului britanic a venit miercuri la foarte scurt timp dupa ce ambasadorul Moscovei la Londra a avertizat ca vor exista masuri reciproce daca Regatul Unit expulzeaza diplomati rusi.

"Respectand Conventia de la Viena, Regatul Unit va expulza acum 23 de diplomati rusi care au fost identificati ca ofiteri de informatii nedeclarati", a spus May.

"Vom pune sub sechestru active ale statului rus oriunde vom avea dovezi ca ar putea fi folosite sa ameninte viata sau proprietatile cetatenilor sau rezidentilor britanici", a adaugat ea.

May a spus ca vor fi anulate contactele la nivel inalt cu Rusia.

Invitatia catre ministrul de externe Sergei Lavrov de a vizita Marea Britanie a fost retrasa. De asemenea, ministrii si demnitarii din Regatul Unit nu vor merge la Cupa Mondiala de fotbal de anul acesta.

Theresa May a afirmat ca vor si luate si alte masuri, care nu vor fi facute publice.

Ea a precizat ca Marea Britanie voia o relatie mai buna cu Rusia. Este "tragic" ca presedintele Putin a actionat in acest fel. May spune ca Regatul Unit nu este singur in aceasta situatie si ca a discutat cu tari aliate care il sprijina.

Amintim ca agentul dublu rus Sergei Skripal si fiica sa, Yulia au ajuns in urma cu zece zile in stare critica la spital dupa ce au fost oraviti cu o substanta ce ataca sistemul nervos in orasul britanic Salisbury.


15812 afisari


Bravo UK !
DEMA GOGU' [utilizator], Miercuri, 14 martie 2018, 15:08
+58/78
Au fost folosite arme chimice ,de catre agentii Moscovei ,care au afectat peste 200 civili britanici ! Este un act terorist cu arme chimice pe teritoriul Marii Britanii.
cinste britanicilor
bancher [utilizator], Miercuri, 14 martie 2018, 16:21
+39/55
asta inseamna sa ai coloana vertebrala si sa iti asumi responsabilitatea faptelor....la noi nici acum nu se stie nimic de cine a omorat in 13-15 iunie 1990 si la celelalte mineriade...si tot noi am votat parlament cu 300 membri, si am votat degeaba.
Cinste britanicilor!
inca 68 de comentarii comenteaza
Cookie Settings