VIDEO Un robot a rezolvat cubul Rubik in sub jumatate de secunda - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570miercuri 20 oct 2021

VIDEO Un robot a rezolvat cubul Rubik in sub jumatate de secunda

de Vlad Barza Vineri, 9 martie 2018, 11:22
- a A+
Imagine
Un robot a rezolvat in 0,38 secunde celebrul cub Rubik, batand un record anterior care se situa la peste 0,6 secunde, scrie BBC. Cubul, cel mai celebru puzzle mecanic, a fost inventat in 1974 de profesorul maghiar de arhitectura Erno Rubik. Recordul pentru rezolvarea cubului de catre un om este de 4,69 secunde.


Robotul care a stabilit noul record de 0,38 secunde a fost creat de doi cercetatori din SUA: Ben Katz, (student la Massachusetts Institute of Technology) si Jared Di Carlo.Recordul precedent apartinea unui robot creat de un inginer german si era de 0,63 secunde, iar la robotul care a stabilit recordul au fost folosite motoare mai bune.

Configuratia cubului a putut fi recunoscuta de sistem datorita a doua camere PlayStation Eye, dar pana la stabilirea recordului robotul a distrus cateva cuburi din cauza modului in care le-a manevrat.

Sistemul a avut dificultati in a face diferenta intre elemente rosii si cele portocalii ale cubului, astfel ca cele portocalii au fost date cu marker negru.


9195 de afisariE un concept gresit propagat cu
Rahan5 [utilizator], Vineri, 9 martie 2018, 12:51
+12/12
,, timpul de rezolvare".
La calculatoare poate sa rezolve asa de repede, dar la oameni 4,69 secunde nu include si vizualizarea initiala + planificarea miscarilor.
O rezolvare reala se face cu cubul acoperit cu o acoperitoare din panza pentru mascare. Iar numaratoarea incape exact cand cel care face treaba asta scoate cubul de sub acoperitoare si incepe sa gandeasca ce are de facut, si nu cand incepe sa faca prima rotire a cubului.
(Pentru profesionisti, cand incep sa roteasca cubul, stiu toate miscarile papagaliceste- si nu mai planifica deloc- conteaza doar dexteritatea la mana si calitatea mecanica a cubului- desigur ca se folosesc cuburi speciale usor de rotit)
--
o_o [utilizator], Luni, 12 martie 2018, 14:42
+3/3
Machine learning suna frumos dar e mult prea mult... Cubul lui Rubik e un set de 6 matrici care se pot ordona relativ usor programatic. Mi-as face mai multe griji pentru timpii necesari pozarii fetelor si al procesarii lor.

Esti hater si nu ai spus nimic... cum ti-ar face o favoare daca s-ar mai documenta?
inca 3 comentarii comenteaza