Militarii, obligati din nou sa poarte uniforma in drum spre serviciu. Ministrul Apararii a modificat ordinul prin care militarii puteau sa vina si sa plece in civil la unitatile militare - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3072miercuri 16 oct 2019

Militarii, obligati din nou sa poarte uniforma in drum spre serviciu. Ministrul Apararii a modificat ordinul prin care militarii puteau sa vina si sa plece in civil la unitatile militare

de Victor Cozmei Marţi, 13 februarie 2018, 17:30
- a A+
Imagine
Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a modificat ordinul care le permitea militarilor sa vina si sa plece in civil la unitatile militare. Modificarea, facuta in urma cu trei zile, impune pentru militari obligativitatea tinutei de oras prin modificarea articolului 211 din normativul (RG1) ce reglementeaza purtarea uniformei militare, transmite Radio Romania Actualitati. "Sa vedeti noua tinuta pe care o pregatim in momentul de fata cu domnul general Ciuca, deosebita, o sa placa foarte mult. Dar dincolo de asta, reprezinta pana la urma un simbol", a spus Fifor."Acum trei zile, sunt exact trei zile, de cand am semnat ordinul prin care am modificat Articolul 211 din acest ordin care se referea la portul tinutei militare de la domiciliu pana la locul desfasurarii activitatii. (...) Obligatoriu; obligatoriu tinuta de oras, da. Vreau sa va spun ca a provocat o oarecare rumoare si ma astept sa provoace si mai multa din momentul in care va fi pus in aplicare, pentru ca eu spun asa - si o sa o repet, cu riscul de a-mi atrage antipatii: in momentul in care ai decis sa imbratisezi cariera militara, ti-ai asumat printre altele si aceasta haina militara care te onoreaza", a declarat Mihai Fifor la Radio Romania Actualitati.

"Sa vedeti noua tinuta pe care o pregatim in momentul de fata cu domnul general Ciuca, deosebita, o sa placa foarte mult. Dar dincolo de asta, reprezinta pana la urma un simbol. Militarul roman nu cred ca are de ce sa se jeneze purtantanu-si tinuta militara pe care a imbracat-o in momentul in care a depus un juramant fata de tara. Nu pleci ca..., pleci in tura si-ti duci salopeta in plasa si te imbraci la locul de munca.", a mai declarat ministrul.

Potrivit RRA, regulamentul de ordine interiorara (RG1) a fost modificat dupa 2007, permitandu-le militarilor sa se schimbe si sa poarte tinuta civila spre si de la unitatile lor militare.


4604 afisari


I-auzi
mitg [utilizator], Marţi, 13 februarie 2018, 17:35
+3/5
"Sa vedeti noua tinuta pe care o pregatim in momentul de fata cu domnul general Ciuca, deosebita, o sa placa foarte mult"

La tinuta aia punem un Carpati, o statie care nu se stie daca merge sau nu si o cruce. In rest D-zeu cu mila.

La slovaci se doteaza fiecare soldat cu smart watch-uri in vederea conectarii lor la un VR pentru a permite soldatilor sa vada beyond-the-horizon daca ar fi nevoie. La noi in afara de tinute ne ocupam de ceva mai serios?
comunicare proasta
MihaiG [utilizator], Marţi, 13 februarie 2018, 18:37
+3/3
Se comunica pe subiectul acesta ca si cum militarii ar fi rusinati sa isi poarte uniforma. Cine poate sa creada o asemenea aberatie?
Adevarul este ca statul roman nu a avut bani sa le asigure militarilor uniforme de o calitate si intr-o stare buna, si sa mentina acest nivel de calitate.

Astfel, pentru a evita imagini jenante cu militari cu uniforme jerpelite, s-a luat decizia de a le permite acestora sa poate haine civile in drum spre si de la serviciu.
Despre asta e vorba, de saracia si proasta administrare a statului roman, care e fura zilnic, nu de faptul ca militarii ar fi rusinati sa isi poarte uniforma.
inca 7 comentarii comenteaza
Cookie Settings