Lucian Boia vine la Cabinetul de Perspektive. Joi, 25 ianuarie, ora 19. Vino la un dialog pe viu despre Mica Unire si Marele Centenar. Vezi regulile jocului - Hotnews Mobile
1 € 4,7556 1 USD 4,2732sâmbătă 19 oct 2019

Lucian Boia vine la Cabinetul de Perspektive. Joi, 25 ianuarie, ora 19. Vino la un dialog pe viu despre Mica Unire si Marele Centenar. Vezi regulile jocului

de Eugen Istodor Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, 13:08
- a A+
Imagine
Lucian Boia vine la Cabinet de Perspektive. Joi, 25 ianuarie, ora 19. Tema: Mica Unire si Marele Centenar. De la Mitologia unitatii la dezbinarile de zi cu zi. Vrei sa vii? Trimite un email pana maine, miercuri. Vezi regulile.Intri in joc? Tine minte regulile:

- Pana miercuri, 24 ianuarie 2018, ora 14 trimite un email de intrare in jocul Cabinetului de Perspektive pe adresa eugen.istodor@hotnews.ro.

- Emailul acrediteaza intrarea unei singure persoane

- Emailui trebuie sa aiba ca subject un singur cuvant/o singura propozitie legata de tema: Unirea&Lucian Boia. Fantezia si bunul simt sunt apreciate.

- Numar limitat! Primii doritori se vor califica in randul celor 15 participanti.

- Pentru confirmare, cei 15 alesi vor primi o parola care va trebui rostita la intrarea in Cabinetul de Perspektive.

- Ca temei al dialogului real, fiecare dintre cei prezenti ii vor pune cate o intrebare lui Lucian Boia.

- Avertisment: conversatia va fi transmisa live pe facebook/perspektiva 2.0 si pe facebook/hotnews.


Dialogul de la FotoCabinet (CLICK pentru adresa) va porni de la cele expuse de catre Lucian Boia in ultima sa carte, “In jurul Marii Uniri de la 1918":
"Sărbătorirea Marii Uniri e cu totul legitimă. E legitimă şi o doză de mitologie: toate naţiunile o au!" - De ce nu-i buna doar mitologia? Care ar fi o proportie sanatoasa intre mitologie si gandire critica?

“În fapt, România Mare a evoluat pe o scenă extrem de fragilă, cu primejdii răsărind la tot pasul." - Ce-a insemnat si ce-nseamna calea europeană?

"România e absentă pe piaţa ideilor, cum se spune, nu prea existăm." - Cine poarta raspunderea?

Dar vin si intrebarile momentului:

- Care este raportul dintre mitologizare si evocarea istorica prin arta? - Care-i formatul posibil de celebrare cumpatata a Centenarului Marii Uniri? - Ce se mai aude cu dorinta de a fi uniti de altadata? - Intre ‘Natiunea a facut Unirea’ si natiunea face emigratia ce s-a intamplat? - Cat mai conteaza ideea de natiune in ziua de azi? - Ce ne dezbina si cine ne stapaneste?


CLICK AICI: PRINCIPIILE CABINETULUI de perspektive


1962 de afisari


Cum apare Lucian Boia
boink [utilizator], Luni, 22 ianuarie 2018, 12:33
+4/18
cum apar si securistii care il injura. Succes domnule Boia ! Deparatizarea de gandirea national comunista trebuie sa continue.
Boia este un mare istoric
troncota [utilizator], Marţi, 23 ianuarie 2018, 22:23
+2/8
Tocmai datorita faptului ca-si iubeste poporul nu-si permite sa-l minta in continuare, asa cum au facut generatii intregi de istorici comunisti.
inca 9 comentarii comenteaza
Cookie Settings