Emmanuel Macron vrea ca traditionala bagheta sa intre in patrimoniul mondial UNESCO - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3072miercuri 16 oct 2019

Emmanuel Macron vrea ca traditionala bagheta sa intre in patrimoniul mondial UNESCO

de V.M. Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, 14:23
- a A+
Imagine
Bagheta traditionala este unul dintre produsele cu care Franta se mandreste. Astfel, presedintele Emmanuel Macron spera ca UNESCO sa o inscrie in patrimoniul mondial al umanitatii, a declarat el vineri la Europe 1, potrivit News.ro."Franta este o tara de excelenta in domeniul painii pentru ca bagheta este trimisa in toata lumea. Trebuie sa pastram aceasta excelenta si stiinta fabricarii ei si din acest motiv trebuie sa o inscriem in patrimoniu", a declarat presedintele Republicii. "Face parte din umanitate inca de la inceput", a adaugat el.

Franta este tara cu 33.000 de brutarii, potrivit lui Dominique Anract, presedintele Confederatiei nationale a brutarilor-patiseri (CNPBF).

Brutarii isi doresc la fel ca italienii sa includa bagheta in lista UNESCO. Tehnica de rasucire napoletana a aluatului de pizza a fost inclusa in decembrie in patrimoniul intangibil al UNESCO, in urma unei "petitii mondiale" semnate de 2 milioane de persoane pentru a sustine inscrierea.


602 afisari


Comentariu sters de utilizator
[anonim], Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, 15:42
+3/9
bagheta
Ilidia [utilizator], Duminică, 14 ianuarie 2018, 12:13
+1/1
Asta e o aiureala ... "Bagheta" asta o intalnesti cam peste tot in Europa, inclusiv in Romania. Ce are deosebit In Franta ? Daca e vorba de vre-o reteta speciala, nu de forma, atunci ar merge...
inca 1 comentariu comenteaza
Cookie Settings