VIDEO "Cartita" Sfanta Filofteia a iesit la suprafata. Directorul Metrorex: Pe magistrala din Drumul Taberei se va circula in trimestrul II din 2018 / - Hotnews Mobile
1 € 4,7524 1 USD 4,3072miercuri 16 oct 2019

VIDEO "Cartita" Sfanta Filofteia a iesit la suprafata. Directorul Metrorex: Pe magistrala din Drumul Taberei se va circula in trimestrul II din 2018 /

de G.S. Joi, 27 iulie 2017, 15:17
- a A+
Imagine
Metrorex a finalizat sapaturile la tunelul Magistralei 5 din Drumul Taberei, urmand ca in a doua parte a anului viitor metrourile sa fie puse in circulatie pe traseul Raul Doamnei - Eroilor, a anuntat joi directorul general al Metrorex, Marin Aldea, dupa ce echipamentul de sapat tuneluri "Sfanta Filofteia" a iesit la suprafata, in zona Parcului Operei, informeaza News.ro.

"Marcam o etapa importanta a acestui proiect, terminarea excavatiilor, scoaterea scutului, terminarea ultimului tunel. (...) Stadiul la care ne aflam acum de realizare este de 91-92% in ceea ce priveste lucrarile de structura si circa 45-46% la lucrarile de finisaje. Pana la finele anului ne-am propus ca lucrarile de structura sa le finalizam, iar finisajele in primul semestru al anului urmator. Asa cum v-am mai spus, ne-am propus ca acest proiect sa fie finalizat la sfarsitul semestrului I - inceputul semestrului II al anului viitor. Probabil ca, in partea a doua a semestrului II, vom circula pe aceasta magistrala", a declarat directorul general Metrorex, Marin Aldea.

Potrivit acestuia, echipamentul de sapat tuneluri Sfanta Filofteia a sapat 49.000 de metri cubi si aproximativ 4,4 kilometri, in timp ce Sfanta Varvara a sapat, pe celalalt fir, in jur de 138.000 de metri cubi si peste 4 kilometri.

Directorul Metrorex a spus ca pe aceasta linie vor circula metrouri din flota existenta, insa se lucreaza la caietul de sarcini pentru achizitia a 13 trenuri, procedurile urmand sa dureze in jur de doi ani.

Aldea a precizat ca sistemul se semnalizare si siguranta a traficului se afla in procedura de achizitie. Lucrarile la Magistrala 5 au inceput in 2011, primul termen de finalizare a lucrarilor fiind 2014.

Termenul a fost amanat de mai multe ori, in luna noiembrie 2016 autoritatile sustinand ca lucrarile vor fi terminate la finalul anului 2017.

Proiectul Magistrala 5 de metrou - Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera) inclusiv Valea Ialomitei va avea o lungime totala de aproape sapte kilometri, un numar de 10 statii si un depou.

Valoarea totala a proiectului este de circa 3,12 miliarde lei cu TVA. Constructorul sectiunii Raul Doamnei - Eroilor din Magistrala 5 este Asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (Romania).


10178 de afisari


pai nu terminasera si anul trecut
bancher [utilizator], Joi, 27 iulie 2017, 15:44
+11/11
prin noiembrie? Se laudau ca mai au doar de amenajat statiile, dar sapaturile se terminasera.
Notati ca declara ca au terminat, la toamna cand se apuca de sapat sa le amintim acest lucru.
a ocolit prin Vaslui, Cluj, Timisoara
N.S. [utilizator], Joi, 27 iulie 2017, 21:13
+7/7
si intr-un final a iesit la suprafata!
inca 12 comentarii comenteaza
Cookie Settings