Curtea Constitutionala dezbate marti o sesizare de neconstitutionalitate privind articole din Codul penal legate de fraudarea referendumurilor. Sesizarea, depusa de 4 condamnati in dosarul Referendumul - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1340luni 21 iun 2021

Curtea Constitutionala dezbate marti o sesizare de neconstitutionalitate privind articole din Codul penal legate de fraudarea referendumurilor. Sesizarea, depusa de 4 condamnati in dosarul Referendumul

de Alina Neagu Duminică, 9 iulie 2017, 19:46
- a A+
Imagine
Judecatorii Curtii Constitutionale urmeaza sa dezbata, marti, o sesizare de neconstitutionalitate privind articole din Codul penal legate de fraudarea referendumurilor, potrivit programului sedintei publice de marti , anuntat pe site-ul institutiei. Sesizarea de neconstitutionalitate vizeaza art.392 raportat la art.386 din Codul penal. Curtea Constitutionala a fost sesizata in acest caz de 6 persoane, dintre care 4 au fost condamnate, alaturi de Liviu Dragea, in dosarul Referendumul: Bogdan Cristian Magureanu, Nicusor Stefan Hamzi, Niculae Nicholas Vitto si Dumitru Samson.


Remintim ca, in aprilie 2016, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Inalta Curte de Casatie si Justitie la doi ani de inchisoare cu suspendare, cu un termen de incercare de patru ani, in dosarul privind fraudarea referendumului din 29 iulie 2012 de suspendare a lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei.

Liviu Dragnea nu a fost insa condamnat in baza articolelor din Codul penal legate de fraudarea referendumului, ci in baza art. 13 din Legea nr.78/2000, care prevede ca "Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani."


4939 de afisari.
theo667 [utilizator], Duminică, 9 iulie 2017, 20:41
+11/17
1.Fraudarea refendumurilor se pedepseste cu amenda. 2.Pedepsele anterioare pentru frauddarea referendumurilor se anuleaza iar contravenientii vor primi scuze si despagubiri pentru stresul provocat de catre stat.
3.Liviu Dragnea este premier cand si de cate ori vrea el.
Reclame la Ariel si Axion
imi_pasa_de_romania [utilizator], Duminică, 9 iulie 2017, 20:08
+9/19
Sa inceapa reclamele ! Vrem sa vedem cat de eficiente sunt produsele la albirea deputatilor, parlamentarilor, senatorilor, ministrilor, primarilor si tot asa, fara numar, fara numar!

Si iata cum noi suntem intr-adevar niste oi naziste, niste javre care merita impuscate, facem proteste fara sa cunoastem nimic, nu intelegem nimic si mai mult - nu recunoastem ca justitia in sine e un abuz, iar statul de drept este amenintat de valorile europene si occidentale

Acum ni se va dovedi ca DNA si PG sunt incompetenti si ca Dragnea a fost, asa cum a sustinut intotdeauna: nevinovat.

Sa inceapa albirea !

Propun ca demonstratie sa vedem live cum Dragnea se albeste band Axion si mancand Ariel pe paine.

Bun, lasand "dramatismele" mele la o parte, se ingroasa gluma! Se pare ca protestele nu sunt suficiente. Omul asta nu se lasa. Si partea cea mai buna: pentru ca CCR nu da socoteala nimanui si a capatat super-imunitate, nu le va fi frica sa recunoasca cum Dragnea este o victima coalterala si ca de fapt, tot statutul legal pus cap la cap de-a lungul anilor e o hartie cu care ei se sterg la fund. Trebuie eliminate legile care impiedica hotimea si penalii sa fure tot.

Iar cum serviciile au inceput sa se doteze (pe banii nostri ei ai Europei) ca sa ne linisteasca, nu stiu cat timp mai avem la dispozitie sa mai facem ceva. In acest ritm, ma tem ca pana la urmatoarele alegeri va fi cenzura peste cenzura, iar orice strop de revolta va fi mirosit de SRI si DIPI. Si ca si pe vremurile "bune", cine nu e cu partidul e inamicul sau. Diferenta e, ca daca vor cu adevarat, acum orice tentativa de lovitura de stat nu mai este revolutie pentru eliberarea tarii din mainile penalilor, ci act terorist

Multumesc din nou celor ce nu au iesit la vot ! Sa faceti la fel si la urmatoarele alegeri! Cu putin noroc, nostalgia voastra dupa vremurile rosii vor reveni. Si daca Ceausica mai era cat de cat rezistent fata de Rusia, ia sa vedeti ce apropieri cu Rusia vor aparea peste noapte. Dragnea e tradator.
inca 6 comentarii comenteaza