Dan Voiculescu a fost achitat definitiv in dosarul de santaj Antena Group-RCSRDS. Sorin Alexandrescu, condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Camelia Voiculescu - un an si 6 luni inchisoare cu suspendare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3575sâmbătă 22 ian 2022

Dan Voiculescu a fost achitat definitiv in dosarul de santaj Antena Group-RCSRDS. Sorin Alexandrescu, condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare. Camelia Voiculescu - un an si 6 luni inchisoare cu suspendare

de Alina Neagu Miercuri, 28 iunie 2017, 15:08
- a A+
Imagine
Dan Voiculescu a fost achitat, miercuri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul de santaj Antena Group-RCS&RDS, in care procurorii DNA l-au acuzat de complicitate la santaj. Fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu, a fost condamnat la 4 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru santaj. Camelia Voiculescu, fiica fondatorului trustului Intact, a primit un an si 6 luni de inchisoare cu suspendare, pentru complicitate la santaj. Sentintele sunt definitive.


Serban Pop, fost presedinte al ANAF, a fost condamnat in acest dosar la 2 ani de inchispoare cu suspendare si 80 de zile de munca in folosul comunitatii, potrivit Agerpres.

Instanta a dispus si o amenda de 200.000 de lei pentru Antena Tv Group, persoana juridica, pentru santaj.

Instanta suprema a mai decis miercuri achitarea lui George Daniel Matiescu, imputernicit al Intact Publishing, precum si a societatilor SC Intact Publishing si SC Antena 3 SA, acuzate de DNA de santaj si complicitate la santaj in forma continuata.

Instanta a mai dispus ca decizia sa fie publicata pe Antena 1, de 10 ori, timp de o luna, in intervalul orar 18:00 - 20:00.

Procurorul DNA ceruse, la ultimul termen de judecata, majorarea tuturor pedepselor primite in prima instanta de inculpatii din dosarul de santaj la RCS&RDS, solicitand pentru Camelia Voiculescu, Dan Voiculescu, Serban Pop, Daniel Matiescu si Sorin Alexandrescu pedepse la inchisoare cu executare, iar in cazul Antena Group, Antena3 si Intact Publishing, condamnarea acestora la plata unor amenzi penale.

Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat, pe 12 mai 2016, pe fostul director al Antena Group, Sorin Alexandrescu, la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare, pe Dan Voiculescu la 2 ani de inchisoare cu executare si pe Camelia Voiculescu la 2 ani de inchisoare cu suspendare, in timp ce Antena 3 si Intact Publishing au fost achitate.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, si fiica sa Camelia au fost trimisi in judecata pe 1 octombrie 2013, alaturi de Sorin Alexandrescu, atunci directorul general Antena TV Group SA, de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, si de fostul sef al ANAF Serban Pop.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat, in mod repetat si gradual, acte de constrangere asupra lui Ioan Bendei, atunci administrator al RCC-RDS, amenintandu-l cu darea in vileag a unor presupuse fapte de coruptie, astfel incat sa il determine sa urmeze conduita impusa de inculpat.

Actele de constrangere s-ar fi exercitat verbal, prin afirmatii legate de perspectiva declansarii unui scandal mediatic, dar si prin intermediul unui spot publicitar prin care publicul era informat ca vor fi facute dezvaluiri cu privire la presupuse fapte de coruptie in care ar putea fi implicat Ioan Bendei. Anchetatorii sustin ca acest spot publicitar a fost realizat din dispozitia Cameliei Voiculescu si a lui Sorin Alexandrescu, la 8 mai 2013, si a fost difuzat in perioada 9 - 30 mai 2013, cu o frecventa de cinci ori pe zi (in total de 401 ori) de toate posturile TV apartinand SC Antena TV Group SA si SC Antena 3 SA.


18861 de afisarimda
SoulSearcher [utilizator], Miercuri, 28 iunie 2017, 15:20
+44/48
acu iese domn` profesor din parnaie, si face cate o emisiune pe noapte la latrina3

in care se va lauda ca s-a luptat cu sistemul... precum a facut Maniu` cu comunistii...

ce sa mai... in romania furi cu toate mainile, te prind astia, te condamna la 10 ani, si iesi dupa 3 ani cu mainile curate si plin de bani ascunsi prin paradise fiscale

hai ca deja mi-ati stricat ziua cu stirea asta...
...
liviu_ [utilizator], Miercuri, 28 iunie 2017, 15:15
+42/42
Maker Romania corrupt again?!
inca 21 de comentarii comenteaza