Kaspersky: Romania, pe locul 9 in topul tarilor lovite de WannaCry / Ministrul comunicatiilor: Romanii trebuie sa-si actualizeze urgent, acum, sistemele de operare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2560marţi 26 oct 2021

Kaspersky: Romania, pe locul 9 in topul tarilor lovite de WannaCry / Ministrul comunicatiilor: Romanii trebuie sa-si actualizeze urgent, acum, sistemele de operare

de G.S. Sâmbătă, 13 mai 2017, 11:56
- a A+
Imagine
Specialistii cunoscutului producator de solutii de securitate Kasperky Lab spun ca Rusia a fost de departe cea mai afectata de atacul global de tip ransomware de vineri, Romania fiind pe locul 9 in topul tarilor lovite de hackeri.

"In acest moment am inregistrat peste 45.000 de atacuri ale ransomware-ului WannaCry in 74 de tari din lume, mai ales in Rusia. Este important de notat ca vizibilitatea noastra ar putea fi limitata si incompleta iar gama tintelor si victimelor este probabil mult, mult mai mare", afirma compania ruseasca.

Potrivit informatiilor furnizate de producatorul de solutii de securitate cibernetica Avast, sambata dimineata erau afectate peste 57.000 de utilizatori din 99 de tari.

Ministrul comunicatiilor, Augustin Jianu, a spus ca la nivelul statului roman nu exista cifre privind amploarea acestui atac in tara noastra si a indemnat utilizatorii sa ia masuri de preventie.

"Trebuie sa-si actualizeze urgent, acum, sistemele de operare", a afimat Jianu intr-o interventie telefonica la Digi24.

Kaspersky spune ca este important de mentionat ca, desi computerele care nu au instalat update-ul Microfost de pe 14 martie pot fi infectate cu WannaCry, de acest lucru nu sunt ferite nici cele care au rezolvat vulnerabilitatea SMB prin update-ul mentionat.

Totusi, prezenta vulnerabilitatii pare sa fi fost cel mai important factor al diseminarii WannaCry.
16774 de afisariBine
mitg [utilizator], Sâmbătă, 13 mai 2017, 13:55
+15/17
Romania, tara in care peste jumate' din lume are Windows XP piratat.
Kaspersky?
Xorciser [utilizator], Sâmbătă, 13 mai 2017, 12:07
+14/22
Alta sursa nu exista....?
inca 33 de comentarii comenteaza