Dirijorul Tiberiu Soare si soprana Irina Iordachescu, protagonisti in conflictul de la Opera de anul trecut, l-au dat in judecata pe autorul blogului DespreOpera si ii cer 420.000 de lei despagubiri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853miercuri 01 dec 2021

Dirijorul Tiberiu Soare si soprana Irina Iordachescu, protagonisti in conflictul de la Opera de anul trecut, l-au dat in judecata pe autorul blogului DespreOpera si ii cer 420.000 de lei despagubiri

de Red. Stiri Vineri, 12 mai 2017, 14:35
- a A+
Dirijorul Tiberiu Soare si soprana Irina Iordachescu l-au dat in judecata pe Alexandru Patrascu , autorul blogului DespreOpera.com si corespondent al revistei Opera Magazine, cerandu-i despagubiri pentru daune morale in valoarea de 420.000 de lei. Cei doi artisti, protagonisti in conflictul de anul trecut de la Opera Romania soldat cu plecarea balerinei Alina Cojocaru si a directorului artistic Johan Kobborg, il acuza pe Alexandru Patrascu ca ar fi scris articole denigratoare la adresa lor in timpul scandalului. Scandalul de la Opera a avut accente xenofobe, taxate atat de presa romana, cat si de cea internationala (sursa ).


Reamintim ca Opera Romana a fost in 2016 scena pe care s-a consumat un scandal public fara precedent. El a inceput in momentul in care directorul interimar Tiberiu Soare a scos din organigrama institutiei functia de director artistic al corpului de balet, detinuta de Johan Kobborg, un coregraf danez apreciat in lumea operei. Irina Iordachescu a sustinut decizia directorului Tiberiu Soare.

Din acel moment, angajatii Operei si artistii s-au impartit in doua tabere, avand loc mai multe proteste de ambele parti. Premierul Dacian Ciolos si ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, nu au reusit sa gestioneze conflictul dintre cele doua tabere.

Punctul culminant al scandalului a fost momentul in care mai multi angajati ai Operei, adversari ai lui Johan Kobborg si sustinatori ai lui Tiberiu Soare, le-au strigat dansatorilor condusi de coregraful danez "Afara din tara!" (sursa ). Kobborg si mai multi balerini, printre care si Alina Cojocaru - una dintre cele mai mari dansatoare din lume - au plecat de la Opera Romana.

Alexandru Patrascu a relatat pe larg conflictul de la Opera Romana pe blogul DespreOpera.com si in articole publicate de ziarul Adevarul. El a relatat in cheie critica decizia lui Tiberiu Soare de a-l indeparta pe coregraful Johan Kobborg.

Procesul se judeca la Tribunalul Bucuresti.


3509 afisariNiste mizerabili
RazTaz [utilizator], Vineri, 12 mai 2017, 17:06
+6/8
Acesti mizerabili mici, frustrati si xenofobi, n-au auzit de conceptul de "liberate de expresie". Ma rog, atata pot ei: sa dea cu noroi in autorul celui mai frumos, informat si interesant blog de muzica (si cultura).

Tovarasii lucratori pe ogoarele artei muzicale atata pot, sa infiereze cu "mandrie proletara" si sa aduca in fata "bratului nemilos al legii" pe oricine exprima vederi "reactionare". Adica analize, lucide, decente si argumentate.

Observam acelasi tipar ca la militienii de parcau ca imbecilii de scriau amenzi ca cineva postase poze pe facebook cu masina organului parcata damboua. Sau ca la militienii care au amendat pe unul ca zis pe net ceva de rau de PSD.

Astia inca traiesc in anii '50. La ei n-a ajuns vestea ca oamenii pot avea pareri diferite si au si voie (culmea!) sa si le exprime. Ei inca nu inteleg lumea din jur si faptul ca Ceausescu a murit.

Trist.
Aveți dreptate!
Leul in iarna [utilizator], Vineri, 12 mai 2017, 18:22
+4/6
Mare pierdere pentru România formidabila dansatoare Alina Cojocaru!!!!!!!! Cotată printre cele douăsprezece balerine ale lumii alături de Ana Pavlova și Maia Plisețkaia... Așa se întâmplă când sindicatele fac legea în artă! Arta nu se face cu democrație! Arta se face cu muncă, cu sacrificiu, cu uitare de sine și cu har! Mă mir că nu l-au izgonit și pe Andrei Șerban, dar nu e timpul trecut...
inca 1 comentariu comenteaza