Lia Olguta Vasilescu, detalii despre impozitul pe gospodarie : E sistemul american / Fiscalizam totul, veti cere chitanta de peste tot pentru a putea deduce cheltuiala - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,4674sâmbătă 04 apr 2020

Lia Olguta Vasilescu, detalii despre impozitul pe gospodarie : E sistemul american / Fiscalizam totul, veti cere chitanta de peste tot pentru a putea deduce cheltuiala

de R.M. Marţi, 11 aprilie 2017, 20:34
- a A+
Imagine
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a oferit marti seara cateva detalii legate de introducerea unui impozit pe gospodarii in locul cotei unice, anuntata de surse din Ministerului Finantelor. "Este sistemul american", a spus Lia Olguta Vasilescu, precizand ca oamenii vor putea sa isi deduca cheltuielile facute, cum ar fi, spre exemplu, cele cu meditatiile pentru copii."Este sistemul american. Ideea e sa scoti din economia neagra toti banii posibili, apropos si de unde incasam ca sa marim salariile: fiscalizam totul", a spus aceasta, invitata la Romania TV.

Aceasta a oferit si cateva exemple concrete: "Daca vrei sa iti duci copilul la scoala de balet si sa reduci aceasta cheltuiala, cereti chitanta? Veti ajunge sa cereti de peste tot chitanta".

Moderatoarea a intrebat daca va fi vorba si de banii dati pentru meditatii.

"Si la meditatii, exact. Va duceti copilul la meditatii, cereti si puteti sa va deduceti" cheltuiala.

Reprezentantii ministerului Finantelor Publice au demarat in aceasta saptamana discutiille cu reprezentantii mediului de afaceri si cei din randul consultantilor fiscali cu privire la introducerea unui impozit pe gospodarie , dar si in vederea eliminarii cotei unice si introducerea impozitului progresiv.

Discutiile sunt deocamdata in faza incipienta, pe masa fiind pusa mai multe scenarii de lucru. "E vorba de un mecanism de deduceri fiscale pentru gospodarii si din cauza ca in acest moment nu exista in Codul Fiscal conceptul de gospodarie si nici cel de familie, asa cum e in alte tari. Acum se incearca o redefinire din punct de vedere fiscal a acestor concepte", au declarat pentru HotNews.ro surse apropiate discutiilor.

Despre legea salarizarii unitare:
  • Eu m-am imbolnavit la legea asta cand am vazut ce salarii sunt in alte parti
  • Toata lumea injura parlamentarii, suntem departe rau de tot
  • O sa vedeti ca incepe scandalul cat de curand
  • Institutiile de control toate cu salarii uriase
  • Unii stiu ca s-au dus atat de sus nelegal incat acum cand o sa vina uniformizarea nu o sa fie bine pentru ei
  • E o nebunie cu pensiile speciale, toate lumea vrea pensii speciale


54534 de afisari


asta inseamna altceva
gigel de luxembourg [utilizator], Marţi, 11 aprilie 2017, 20:58
+45/45
ca oamenii sa-si primeasca banii de la angajator si ei sa-si plateasca impozitele, nu angajatorul. o sa fie nasol de voi, cand omul va primi salariul brut in mana si va vedea cati bani da la stat atunci nu o sa mai mearga cu galetile si sticlele de ulei
Pseudo-expert=persoana care copiaza expertul,
4Runner [utilizator], Marţi, 11 aprilie 2017, 21:18
+45/45
dar fara sa-l inteleaga.
Ce nu stie Olguta si colegii ei este ca sistemul fiscal american pe care incearca sa-l copie este dezavantajul nr 1 in climatul investitional in SUA (conform analizei Univ Harvard), tocmai din cauza faptului ca este foarte complicat si are multe deductibilitati si multe loopholes. In SUA ai nevoie de o pers specializata sa-ti calculeze taxele la sfarsit de an, lucru de neconceput aici in Europa. Mai mult, ideea ca se colecteaza chitante de peste tot este un neadevar. De asemenea, deductibilitatile sunt relativ putine si mici ca valoare procentuala din totalul castigurilor. La fel de adevarat este ca devin foarte interesante pentru bogati care isi permit sa-si angajeze cei mai buni consultanti fiscali si sa-i scoata cu impozite de platit mici de plata.
Cota unica in Romania si Slovacia si alte state est-europene este de multe ori avantajul nr 1 pt investitori. Cu alte cuvinte, aruncam la gunoi un avantaj si ne inzestram cu un mare dezavantaj. Sunt atat de multe lucruri bune in sistemul economic american; cum de reusiti sa copiati tocmai asa ceva?
inca 91 de comentarii comenteaza
Cookie Settings