Le Monde o include pe Laura Codruta Kovesi in cadrul "generatiei in ascensiune a Europei" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1999marţi 21 sep 2021

Le Monde o include pe Laura Codruta Kovesi in cadrul "generatiei in ascensiune a Europei"

de R.M. Vineri, 24 martie 2017, 19:05
- a A+
Imagine
Ziarul francez Le Monde o include pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, in randul a patru personalitati europene pe care le numeste "generatia in ascensiune a Europei", cu cateva zile inainte de aniversarea a 60 de ani de la Tratatul de la Roma, act fondator al UE. Kovesi este singurul nume din lista care nu este si politician.


"Au intre 30 si 46 de ani. Romanca, olandez, scotian sau german, sunt toti pro-europeni convinsi", scrie Le Monde.

Cotidianul francez afirma ca Laura Codruta Kovesi, "cu profilul sau de fost baschetbalista si cu reputatia de inflexibilitate", a devenit "eroina miscarii masive a societatii civile impotriva guvernului, care a avut loc in toate orasele din Romania in aceasta iarna".

"Intr-o tara in care lupta anticoruptie este majoritar vazuta ca un bun dobandit al aderarii la UE, in 2007, acest magistrat de 43 de ani s-a bazat intotdeauna, cu abilitate, pe principiile si organismele europene pentru a se ocupa de responsabilii politici locali, inclusiv cei mai puternici", potrivit sursei citate.

Alaturi Kovesi, Le Monde ii mai nominalizeaza pe Jesse Klaver, 30 de ani, seful ecologistilor olandezi, care au obtinut un scor foarte bun la recentele alegeri parlamentare, premierul scotian Nicola Sturgeon (46 de ani) si europarlamentarul german Manfred Weber (44 de ani).


8414 afisariAceasta nominalizare...
MichiuStefan1 [anonim], Vineri, 24 martie 2017, 19:37
+30/40
Aceasta nominalizare-in compania personalitatilor europene-este printre putinele aprecieri la adresa Romaniei!Pe Laura Codruta Kovesi o respecta Europa, la ea acasa insultata, injurata, calomniata, amenintata de borfasii neamului si oficinele lor mass-media.Nu o apara nimeni,a ajuns de bon ton ca orice nemernic cu acces la TV sa o improaste cu noroi si sa-i puna in carca fapte abominabile.E tipic romanesc sa ne comportam astfel cu personalitatile care ne onoreaza!Invidie, prostie-pentru cei neimplicati in activitati penale-si ura neimpacata a borfasilor natiunii!
Cum e maneaua aia care le place pesedacilor ?
Susufler0 [utilizator], Vineri, 24 martie 2017, 19:25
+18/24
"Sa moara dusmanii de ciuda?"
inca 35 de comentarii comenteaza