Paine integrala facuta in casa? Wow, suna destul de complicat, nu? Ei bine, e mult mai simplu decat crezi! Painea integrala se pregateste de fapt foarte simplu, cu putine ingrediente si multa rabdare. Insa rezultatul final merita toata rabdarea si timpul investite in prepararea painicii – este o paine densa, foarte aromata, care se preteaza alaturi de orice preparat, pentru mic dejun sau cina.
Ingrediente pentru o paine de casa de 800g
- 500g faina integral Castello
- 350ml apa
- 7g drojdie uscata Belbake
- 2 linguri (30ml) ulei de masline Primadonna
- 1 lingurita (10g) sare Castello
- 1 lingura (15g) zahar brun Belbake
Intr-un bol incapator, amestecam faina, sare si drojdia uscata. Facem o gropita in mijloc si turnam apa calduta, uleiul de masline, zaharul. Framntam timp de 10-15 minute sau pana avem un aluat omogen si elastic, care se dezlipeste de peretii vasului si de mana. Facem o bila de aluat, pe care o mutam intr-un bol curat, o acoperim cu folie alimentara si o lasam la dospit intr-un loc uscat si caldut, timp de 3 ore. Va recomand pentru dospire in general, sa tineti aluatul in cuptorul oprit, cu lumina pornita.
Dupa cele 3 ore, scoatem aluatul pe planseta tapetata cu faina si il framantam din nou 10 minute, apoi ii dam forma pe care o dorim pentru paine, pe care o asezam in tava aragazului, pe hartie de copt si o lasam din nou la dospit o ora.
Incingem cuptorul la 180°C si coacem painea 30-35 minute. Pentru o coaja mai crocanta, incingem cuptorul la 200°C.
Painea integrala poate fi servita alaturi de delicioasa dulceata de zmeura Marible. Pofta buna!
Incearca si:
- Canapelele de zucchini, pizza cu un nou tip de blat
- Bruschetta, aperitivul clasic italian gustos si usor de preparat
- Crema de sparanghel cu parmezan, o supa plina de vitamine, gata in mai putin de 30 de minute
- Crostini cu mazare si ricotta, o gustare hranitoare si usor de preparat
- Frigarui de pui cu ananas, o masa cu iz exotic care se pregateste foarte usor
- Crostini Tapenade - delicioase, satioase si rapid de preparat
- Pachetele de somon si fasole, o masa sanatoasa si usor de preparat
- Pui Caprese la cuptor, un preparat rapid si sanatos, pe gustul tuturor
- Pastrav cu legume la cuptor, pentru o masa sanatoasa si echilibrata
- Salata calda de zucchini si porumb, masa perfecta, potrivita in orice sezon
- Salata cu surimi si ton, aromata si usor de pregatit
- Somon cu mustar si sirop de artar
- Salata de oua cu avocado si ton
- Supa crema de porumb, cremoasa si hranitoare
- Hummus de fasole, o reteta sanatoasa, hranitoare si foarte versatila
- Salata de paste cu somon si castraveti, perfecta pentru zilele calde de vara
- Salata greceasca, o salata sanatoasa si satioasa
- Salsa de ananas
- Trufe cu unt de arahide si ciocolata, o "bomba" de energie si aroma
- Orez cu legume in stil asiatic, pentru o masa sanatoasa si rapida
- Pancakes cu ton si mazare pentru un mic dejun sanatos si hranitor
- “Pita” greceasca cu creveti, usor de preparat in casa
- Paste cu anghinare si spanac, o reteta perfecta pentru cinele in familie si mesele cu prietenii
- Sos marinara pentru paste, o reteta raw-vegana delicioasa, care se face rapid
- Chiftelute grecesti cu sos tzatziki
- Paste cu usturoi si creveti
- Pesto de rosii uscate si migdale
- Salata de sfecla si telemea, o masa racoritoare in orice anotimp
- Baba ganoush, unul dintre cele mai populare aperitive din lumea araba
- Fulgi de ovaz la borcan
- Pate de linte cu ciuperci
- Briose sanatoase pentru micul dejun