Isarescu: Producatorii romani pierd piata interna - Hotnews Mobile
1 € 4,8068 1 USD 4,4186vineri 28 feb 2020

Isarescu: Producatorii romani pierd piata interna

de Dan Popa Joi, 9 februarie 2017, 12:56
- a A+
Imagine
Producatorii romani pierd piata interna treptat, din cauza erodarii competitivitatii prin pret, a declarat, joi, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, intr-o conferinta de presa. "Avem o tendinta clara de erodare a competitivitatii prin pret a producatorilor autohtoni. Am calculat cursul de schimb real efectiv, iar acesta denota o pierdere de competitivitate. Producatorii autohtoni pierd piata interna treptat", a spus joi Guvernatorul BNR in cadrul prezentarii raportului privind inflatia. Cursul de schimb real efectiv se calculeaza ca medie ponderata a monedei unei tari in raport cu un cos de alte valute ale principalilor parteneri comerciali, ajustat cu efectele inflatieiO alta problema este, in opinia lui Isarescu, nivelul scazut al investitiilor autohtone.
"Investitiile sunt, in continuare, relativ modeste. Avem de aproape 20 de luni o crestere economica robusta, dar bazata in special pe consum, cu revenire a creditelor acordate societatilor nefinanciare. BNR a mai aratat in cateva randuri ca marea problema este decapitalizarea, sau indicatorii indicatorii scazuti de capital a intreprinderilor romanesti. Aici avem probleme. Multinationalele se finanteaza, de regula, de la societatea mama sau de pe plan intern. Cadrul legislativ probabil ca a creat, asa, o incertitudine si a pus multe credite in asteptare, dar daca discutati cu bancherii comerciali veti afla ca gasesc cu greu clienti bancabili", a mai adaugat spus guvernatorul.

Vezi mai jos prezentarea de joi a Guvernatorului BNR:

documente


2896 de afisari


De ce-ar reinvesti cineva profitul in Rr?
Marionette [utilizator], Joi, 9 februarie 2017, 13:13
+5/5
Sa dea papica la Mafia Interna si Mafia Externa? Pana nu ai mediu de afaceri prielnic in care nu te simti permanent infractor din cauza legilor intentionat stufoase si contradictorii NU BAGI NICI UN BAN in mlastina respectiva!
Pana nu vad investitorii privati calmi la inspectii, stiind ca au drepturi, relaxati, fara sanctiuni aberante pentru ca ai una inchisa de la unul si sanctiuni aberante ca ai usa deschisa de la altul NU INVESTESTE NIMENI aici! Pai ce, iti joci banii vietii sa vina tot felul de incompetenti care freaca menta de decenii si toaca bani degeba sa iti puna bete in roate pe banii tai, eventual sa pretinda si spaga? Mai bine emigrezi sau iti iei ceva de banii aia si te angajezi sclav la o firma mafiota. Astea sunt singurele solutii reale in Rromania! Slav la multinationala, sclav la mafia interna, ajutorat social in mizerie medievala, emigrant.
sunt pensionar
nedumeritul [utilizator], Joi, 9 februarie 2017, 13:16
+4/4
dar oriunde merg prin Bucuresti sesizez microsemnele incetinirii economice. Este normal ca acestea sa se manifeste si in zona semnalata de Isarescu.
Este clar: consumam mai mult decat producem !
Cat timp mai putem sa-i pacalim pe cei din jurul nostru nu stiu.
Grija principala a conducatorilor nostri ar trebui sa fie sa se ingrijeasca pentru ca fiecare cetatean sa produca cel putin cat consuma.
Toate semnele pe care le vede un calator prin Bucuresti si in tara arata ca nici nu-i intereseaza acest aspect. Dimpotriva.Chiar si cand un cetatean gaseste o nisa de activitate ca sa produca valoare este tratat cu ostilitate mascata sub un birocratism feroce, procedurile de avizare si autorizare cand nu sunt secrete sunt infernale si determina omul sa renunte.
Rezultatul ? Spatiile unde inainte erau firme prospere acum sunt goale si oferite spre inchiriere....
inca 4 comentarii comenteaza
Cookie Settings