Amazon inaugureaza la Iasi un nou centru de dezvoltare si va angaja 400 de persoane in urmatorii ani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0757vineri 07 aug 2020

Amazon inaugureaza la Iasi un nou centru de dezvoltare si va angaja 400 de persoane in urmatorii ani

de Vlad Barza Joi, 6 octombrie 2016, 12:06
- a A+
Imagine
Amazon Romania a anuntat joi inaugurarea noului centru de dezvoltare si tehnologie din Iasi, urmand sa creeze in urmatorii trei ani 400 de locuri de munca permanente care se adauga celor 600 pe care compania le are deja in Romania. Amazon este prezenta in Romania din 2005 si a investit 40 milioane euro de atunci. Pana la final de an se va ajunge la 700 de angajati.


Noul sediu Amazon din Romania gazduieste patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services si Digital Imaging, toate fiind implicate in dezvoltarea solutiilor tehnologice si consolidarea operatiunilor de pe site-ul Amazon

"Suntem foarte fericiti sa sarbatorim cea de-a 11-a aniversare pe piata din Romania prin deschiderea noului nostru Centru de Dezvoltare si Tehnologie. Noul sediu Amazon este o cladire moderna de birouri cu o suprafata de peste 13.000 de metri patrati unde echipa noastra va beneficia de cele mai bune conditii. Vom continua investitiile in Romania si asteptam cu nerabdare sa atragem la Iasi cele mai sclipitoare minti din intreaga tara, cat si din strainatate" , spune Lucian Vornicu, Managing Director al Centrului de Dezvoltare si Tehnologie Iasi.

"Vrem sa incurajam urmatoarea generatie de superstaruri high-tech din Romania, prin urmare avem un parteneriat cu scoli si universitati pentru a sustine talentul atat prin sprijin financiar si moral, cat si prin oportunitati de internship. Speram ca acest ajutor din partea noastra sa faca, in timp, diferenta pentru tinerii care intr-o zi vor deveni viitorii lideri in inovatie "
, a adaugat Lucian Vornicu.

Amazon.com a fost infiintata in 1995 si acum a ajuns la afaceri anuale de peste 100 miliarde dolari si la 270.000 de angajati;

Retailer-ul Amazon, care a ajuns la 41.000 de angajati in Europa, anunta la inceput de an ca isi va mari efectvele cu cateva mii de persoane in toate cele 80 de puncte de lucru de pe continent.

Amazon spune ca anul trecut a angajat 10.000 de persoane in Europa si in acest an isi va mari efectivele cu cateva mii, pe specialitati legate de comunicare, limbi straine, digital media, distributie si servicii clienti. Compania are in Europa 80 de birouri corporae, centre de distributie, centre de suport, de dezvoltare si de date. De exemplu, in Marea Britanie vor fi angajati 2.500 de oameni, iar in Franta, cel putin 500.

Compania americana va angaja si ingineri de software la cele 12 centre de cercetare dezvoltare din Germania, Irlanda, Olanda, Polonia, Romania, Spania si Marea Britanie.


15734 de afisaritaxe
RenikiRem1 [anonim], Joi, 6 octombrie 2016, 16:39
+14/18
Nu stiu ce taxe plateste efectiv Amazon statului roman, dar cei 1000 de angajati, cu salarii probabil peste media nationala, platesc destul de mult pentru pensii si sanatate, bani de care probabil nu beneficiaza in mod direct. Iar banii din salarii sunt cheltuiti probabil in Romania, in magazine diverse, unele din mall, in care probabil esti si tu vanzatoare.
What's you point???
Dalinar [utilizator], Joi, 6 octombrie 2016, 17:15
+14/16
Ca mai bine nu ar veni? Sa nu mai vina nimeni sa investeasca in Romania? Sa vina doar rusii...sa iti ia tot ce ai, chiar si viata?
inca 18 comentarii comenteaza
Cookie Settings