In urma cu aproape trei ani (n.r. pe 29 decembrie 2013), Michael Schumacher a suferit un grav accident la schi. De atunci, fostul campion din Formula 1 duce o lupta puternica pentru a-si reveni. Conform avocatului lui Schumi, acesta nu poate sta in picioare nici macar cu ajutorul personalului medical, informeaza dailymail.co.uk.

HotNews.roFoto: Hotnews

Viata lui Michael Schumacher si-a schimbat complet cursul in urma cu aproape trei ani. Aflat alaturi de familie la schi, Schumi a suferit un accident, iar de atunci are nevoie de asistenta medicala permanenta.

Ultimele vesti despre starea de sanatate a lui Michael vin de la avocatul acestuia. "Nu poate merge", a precizat Felix Damm, avocatul lui Schumacher. Michael nu se poate deplasa nici daca beneficiaza de ajutorul specialistilor care il supravegheaza.

Dezvaluirile avocatului au fost facute in instanta, acolo unde Damm reprezinta drepturile familiei Schumacher. Apropiatii lui Michael au dat in judecata revista germana Bunte, dupa ce aceasta a publicat un material in care se preciza ca fostul pilot de Formula 1 isi revine dupa accidentare si ca poate chiar sa mearga singur si sa ridice unul din brate.

Verdictul va fi anuntat in luna octombrie, insa presa speculeaza ca publicatia germana ar fi dorit continuare acest ligitiu tocmai pentru a afla date reale despre starea de sanatate a lui Michael Schumacher.

Mai multe publicatii elvetiene au prezentat de-a lungul timpului mai multe detalii despre costisitorul tratament la care este supus Michael. Astfel, ar fi vorba de aproximativ 10 milioane de euro pe an...

Michael Schumacher s-a nascut pe data de 3 ianuarie 1969, in localitatea Hurth, situata in vestul Germaniei, in landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat in Formula 1 la varsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, in august 1991, in Marele Premiu al Belgiei, desfasurat pe circuitul Spa-Francorchamps si a obtinut prima victorie un an mai tarziu, pe acelasi circuit.

Schumacher are in palmares sapte titluri de campion mondial, in 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 si 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanta neegalata pana acum.

Michael este casatorit cu Corinna din 1995 si au doi copii, Gina Maria (17 ani) si Mick (15 ani). Familia Schumacher s-a stabilit in anul 2007, la Gland, Elvetia, o statiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimata in 2010 la peste 600 de milioane de euro.

La 29 decembrie 2013, fostul pilot de Formula 1 Michael Schumacher a fost victima unui accident la schi, in statiunea franceza Meribel. El a fost transferat la un spital din Grenoble dupa ce a suferit un traumatism cranian sever si o hemoragie cerebrala. Pana la 16 iunie 2014, Schumacher a fost in coma. El a fost transferat la 18 iunie la o unitate medicala de specialitate din Lausanne, iar la 9 septembrie 2014 a fost externat si mutat la locuinta sa din localitatea elvetiana Gland.

In 29 decembrie 2014, la un an de la accident, purtatoarea de cuvant a lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, a declarat ca fostul pilot de Formula 1 face progrese corespunzatoare gravitatii situatiei si a reiterat faptul ca germanul are de dus "o lupta grea".

De-a lungul lui 2015, Sabine Kehm a afirmat in repetate randuri ca starea lui Schumacher se imbunatateste usor, insa nu a oferit mai multe informatii.