Conducerea PNL a recomandat grupului PNL din Senat sa faca plangere penala in cazul presupusei falsificari a semnaturii reprezentantului PNL pe raportul modificarii unui proiect de lege prin care se amana concursurile de directori de scoli pana in vara lui 2017, au declarat surse din partid pentru News.ro. De asemenea, potrivit surselor, PNL va solicita Biroului Permanent al Senatului retrimiterea la comisie a proiectului de lege.

Semnaturile de pe raportul comisiei de invatamantFoto: captura ecran

UPDATE Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat luni ca PNL va depune aceasta plangere "pentru a se descoperi cum e posibil ca in Senatul Romaniei sa se falsifice o semnatura pentru a mentine o stare de politizare" a conducerii scolilor.

Sursele citat de News.ro au precizat ca PNL va cere in sedinta plenului Senatului de luni, retrimiterea proiectului de lege de modificare a Legii educatiei, la Comisia de invatamant, in cazul in care propunerea legislativa va fi pusa pe ordinea de zi a plenului, in conditiile in care proiectul nu apare pe ordinea de zi a plenului de luni, postata pe site-ul Senatului.

Agentia de presa mai precizeaza ca, potrivit surselor, conducerea PNL recomanda grupului liberal din Senat sa faca plangere penala in cazul falsificarii semnaturii senatorului PNL Dumitru Oprea, secretarul comisiei de invatamant, care a afirmat ca nu a fost la sedinta in care s-a discutat acest proiect si nici nu a semnat raportul comisiei.

Un raport dat de comisia de invatamant din Senat, condusa de Ecaterina Andronescu (PSD), a ajuns un adevarat subiect de film politist, avand in vedere ca nu se stie cum a luat nastere acest act oficial. Secretarul comisiei a spus pentru presa ca nu el este cel care si-a pus semnatura pe document si nu reuseste sa afle cine a facut-o, afirmand ca presedintele comisiei nu ii raspunde la telefon. Este vorba despre o prevedere legala care ar opri concursurile pentru innoirea garniturii de directori de scoli, licee si gradinite, concurs caruia i se opune din rasputeri PSD.

Comisia de invatamant din Senat, prezidata de fostul ministru al Educatiei Ecaterina Andronescu (PSD), a modificat pe ascuns un proiect de lege esential pentru mii de scoli. Comisia a introdus un amendament prin care amana organizarea concursului de director si director adjunct de scoala, ce urmeaza sa se desfoare in octombrie, pana la vacanta de vara din 2017. Proiectul, odata aprobat, ar stopa concursurile organizate de ministrul tehnocrat Mircea Dumitru, si ar da viitorului ministru din guvernul rezultat dupa alegeri puterea de decizie.

Citeste si: