Messi sau Ronaldo? Este o intrebare la moda de ani buni, de sezoane intregi cei doi impartindu-si recordurile si Baloanele de Aur. Pele (unul din cei mai buni jucatori din istoria sportului rege) a facut lumina in acest "caz". "Nu exista niciun dubiu, Messi este cel mai bun, deasupra tuturor", a punctat fostul international brazilian.

Pele - regele fotbalului Foto: AGERPRES

Prezent la Glasgow cu ocazia unui eveniment, Pele a discutat despre situatia din fotbalul mondial.

Pentru fostul mare jucator brazilian, lumea fotbalului se imparte in Messi, Ronaldo si restul. Pele merge insa mai departe si face o diferentiere si intre cei doi mai rivali.

"Pentru mine, Messi a fost jucatorul cel mai constant din acesti ultimi zece ani. Putem vorbi de alti jucatori, precum Cristiano Ronaldo, care este un mare fotbalist. El imi aminteste, de altfel, foarte mult de Ronaldo (brazilianul). Insa daca Cristiano Ronaldo marcheaza goluri, Messi ofera, de asemenea, pase decisive si este un creator de joc, pe langa faptul ca marcheaza. Cristiano este un mare golgheter, insa daca vorbim de jucatorul complet, nu exista niciun dubiu: Messi este cel mai bun. Messi este deasupra tuturor, peste Ronaldo", a fost de parere Pele.

Meritat sau nu (exista multe dispute in acest sens), Messi si Ronaldo au castigat impreuna opt Baloane de Aur (5 argentinianul si trei lusitanul). Incepand din 2008, nu a exista un alt castigator in afara de cei doi jucatori.

2015 - Lionel Messi

2014 - Cristiano Ronaldo

2013 - Cristiano Ronaldo

2012 - Lionel Messi

2011 - Lionel Messi

2010 - Lionel Messi

2009 - Lionel Messi

2008 - Cristiano Ronaldo.