Peste 200 de militari din Fortele Terestre Romane, din cadrul Brigazii 9 Mecanizata "Marasesti" si din Fortele Navale Romane, de la Batalionul 307 Infanterie Marina, participa intre 19 si 30 septembrie la modulul de pregatire PLATINUM LYNX 16.5, parte a exercitiului multinational BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 16 (BSRF 16), in poligonul Babadag, judetul Tulcea. Acestora li se vor alatura alti peste 300 de militari din Bulgaria, Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Muntenegru, Republica Moldova, Slovenia, Statele Unite ale Americii si Ucraina.

Militari romani si americani in poligonul BabadagFoto: Fortele Navale Romane

Antrenamentele vor cuprinde trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor in zonele de operatii si exersarea procedurilor de comanda si control la nivelul subunitatilor.

"PLATINUM LYNX 16.5 are ca obiective cresterea interoperabilitatii intre fortele participante la exercitiu, mentinerea capabilitatii de dislocare si instruire in comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperarii militare multinationale si cresterea profesionalismului militarilor", anunta MApN.