Varujan Vosganian, parlamentar din 1990, candideaza din nou. Va deschide listele ALDE Iasi pentru Camera Deputatilor - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1013marţi 24 nov 2020

Varujan Vosganian, parlamentar din 1990, candideaza din nou. Va deschide listele ALDE Iasi pentru Camera Deputatilor

de I.R. Luni, 19 septembrie 2016, 10:48
- a A+
Imagine
Senatorul Varujan Vosganian va deschide lista ALDE Iasi pentru Camera Deputatilor, a decis Biroul Executiv Judetean al filialei, tinta organizatiei fiind obtinerea in judetul Iasi a unui mandat de senator si doua de deputat la alegerile parlamentare, informeaza News.ro. Vosganian este parlamentar din 1990.


Conducerea ALDE Iasi a stabilit ca senatorul Varujan Vosganian sa ocupe primul loc pe lista de candidati pentru Camera Deputatilor, decizia fiind luata in unanimitate de voturi in Biroul Executiv Judetean.

Surse din cadrul ALDE afirma ca Vosganian nu a vrut sa riste pierderea mandatului de parlamentar, in conditiile in care pentru a obtine mandatul de senator, filiala ar trebui sa obtina in judetul Iasi aproximativ 15 la suta din voturi.

Biroul Executiv Judetean ALDE a mai decis ca presedintele executiv al organizatiei, Vasile Salaru, consilier judetean, sa ocupe primul loc pe lista pentru Senat, in timp ce un alt consilier judetean, Ciprian Rosca, va figura pe pozitia a doua la Camera Deputatilor.

"Filiala ALDE Iasi a obtinut la locale 7,2%, scor peste media nationala, astfel ca avem libertatea de a decide noi listele pentru Parlament. Vrem sa obtinem un mandat de senator si doua la deputati. Va fi greu, dar nu imposibil", a declarat vineri presedintele executiv al ALDE Iasi, Vasile Salaru.

In legislaturile 1990-1992 si 1992-1996, Vosganian a fost deputat din partea minoritatii armene, apoi a fost ales ca senator de Iasi in legislatura 1996-2000 (pe listele Conventiei Democrate Romane) si din nou in legislaturile 2004-2008, 2008-2012 (PNL) 2012-2016 (USL din partea PNL). In septembrie 2015 a trecut la ALDE.

Vosganian a scapat de urmarirea penala pe 12 februarie 2012 dupa ce senatorii au votat impotriva cererii DIICOT. Vosganian a tinut un discurs in fata colegilor sai senatori prin care le cerea sa nu aprobe cererea procurorilor. La finalul discursului, Vosganian si-a sters cateva lacrimi. Fostul ministru al Economiei, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz.


1743 de afisariALDE, glasul Anti-Justitie al PSD
neagoe [utilizator], Luni, 19 septembrie 2016, 11:06
+6/6
Cum altfel decat sa Varujan Vosganian, urmarit penal in MAI MULTE dosare, sa deschida lista ALDE?

Borfasilor!
afara cu mumiile
codo [utilizator], Luni, 19 septembrie 2016, 11:08
+3/3
aceste relicve trebuie sa dispara din peisajul politic romanesc. cu ce argumente in afara de lacrimi in coltul ochilor se prezinta acest politician de profesie in fata iesenilor? dupa ce s-a sustras urmarii penale prin calitatea de ales, se repede la locul cel mai sigur ca sa scape de aceleasi probleme. doar niste natangi mai pot fi partasi la aceste manevre. iasul a aratat in ultima vreme ca s-a cam saturat de aceste personaje, sper sa ii dea ocazia acestei fantome sa isi stearga ochii direct in fata procurorilor.
inca 6 comentarii comenteaza