O mamica a postat joi pe Facebook ca Primaria Municipiului Bucuresti ar fi interzis scrisul cu creta pe asfalt in Parcul Herastrau si ca trebuie aprobari speciale pentru a face aceast lucru. Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a anuntat pe aceeasi retea de socializare ca este o intoxicare marca PNL si o dezinformare a populatiei. Ea nu a negat ca astfel de incidente ar fi existat, dar precizeaza ca nu a dat un astfel de ordin.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

"Ne-am intors din parcul Herastrau, unde copiii au vrut sa deseneze cu creta. Un paznic ne-a spus ca nu mai avem voie. Contrariata, am sunat la administratia parcului si am aflat ca desenatul cu creta este o activitate in sine, parcul fiind gandit doar pentru plimbari, asa ca trebuie sa facem un protocol de organizare de activitati pe care sa ni-l aprobe Primaria Capitalei. N-am avut suficiente abilitati de convingere ca e vorba de o creta care se duce la prima ploaie. Doamna de la telefon mi-a spus ca desi nu e lege, primaria nu ne mai da voie cu creta pe asfalt in parc", scrie pe Facebook mamica respectiva.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, scrie pe pagina de Facebook, ca este o intoxicare si o dezinformare a populatiei.

"Va rog sa distribuiti acest mesaj, cei care sunteti de buna credinta. Va multumesc! Circula pe FB tot felul de zvonuri, potrivit carora nu ar fi permis copiilor sa deseneze cu creta pe asfalt, in parcurile din Capitala. Este o intoxicare, marca PNL Bucuresti, care a si distribuit, prin gherila de partid, aceasta stire falsa. Nu am dat un astfel de ordin aberant, am si eu copii mici si merg cu ei in parc, inclusiv pentru a desena pe asfalt. Ca sa acopere neregulile patronate de PDL-PNL, in ani de zile in care au avut majoritatea in Consiliul General, precum si in ultimul an dezastruos de guvernare locala, acum se ocupa cu ce le-a mai ramas : sa provoace situatii - capcana, sa imprastie minciuna, ura, dezinformare. Si in decembrie, la parlamentare, romanii le vor spune exact ce le-au transmis in iunie, la locale : nu se poate castiga incredere din scandaluri si campanii de denigrare, fara sa se vina cu solutii si proiecte concrete in favoarea cetatenilor. Nu mor caii cand vor cainii!", scrie Firea pe pagina de Facebook.

La acuzatia Gabrielei Firea cum ca mesajul ar fi o intoxicare PNL, utilizatoarea, care a semnalat problema, raspunde:

''Nu ma asteptam ca o astfel de semnalare sa se imprastie atat de mult. intentia mea a fost sa semnalez o regula care mie una mi se pare aberanta. in urma demersurilor unor jurnalisti, Primaria Generala a trimis un comunicat ca desenatul cu creta e permis in parcuri si ca functionarele n-au inteles ce intrebam si despre ce activitate era vorba. iar firma de paza a spus ca paznicul nu a inteles regulamentul. nu fac nicio propaganda de niciun fel, sunt apolitica. pur si simplu vreau sa fiu un cetatean care semnaleaza lucruri ce nu merg si care stie ca are dreptul sa cunoasca legile''

Primaria Capitalei revine cu un comunicat in care precizeaza ca nu pune la indoiala marturia mamei:

In legatura cu informatiile aparute pe retelele de socializare, potrivit carora angajatii ALPAB ar fi interzis desenele cu creta pe asfalt in parcul Herastrau, PMB face urmatoarele precizari:

Desenele pe asfalt sunt permise in parcurile administrate de catre Primaria Capitalei prin ALPAB, iar informatiile distribuite induc intentionat in eroare opinia publica.

"Doresc sa ii informez pe bucuresteni ca nu este adevarat asa ceva, nici politia locala, nici angajatii ALPAB nu interzic copiilor sa deseneze pe asfalt, este o inscenare, o intoxicare" a explicat Primarul General care a adaugat ca nu pune la indoiala marturia mamei, ci " pun la indoiala persoana care a facut acest lucru, care a indus ideea ca desenele sunt interzise, a fost cineva care a vrut sa ne faca rau, adica un parinte sa se planga de activitatea primariei. Este un lucru foarte important, ca sunt dezinformari."

Gabriela Firea a mai adaugat ca astfel de informatii "fac parte din planul de dezinformare si intoxicare a populatiei cu stiri negative la adresa Primarului General".